Oure: Vi vil lave verdens bedste håndboldskole

VM i herrehåndbold i Frankrig er i gang. Knap hver tredje af de nuværende landsholdsspillere har sportslige rødder på Sydfyn. Og ambitionerne mangler ikke noget på flere af VM-deltagerne gamle efterskole i Oure.

Knap hver tredje af de nuværende landsholdsspillere har nemlig gået på Oure Efterskole, der ligger på Sydfyn. Og ambitionerne mangler ikke noget i Oure Efterskole.

-  Vi vil lave verdens bedste håndboldskole. For os er det jo mega vigtig, at vi får nogle unge mennesker fra en foreningskultur, som simpelt hen er så stærk i hele Danmark. Når de så kommer her, så støtter vi op om at det at spille håndbold, at danse eller hvad de nu gør, hvis de virkelig vil være gode til det, så kræver det træning, så kræver det timevis af perfektionering, og så kræver det at man indretter sig hele sit ligv på det. Ellers komme man ikke på landsholdet, siger viceforstander Ulrik Bransen fra Oure Efterskole.

Af de i alt 17 spillere, der rejser til Frankrig, har 5 af spillerne i deres teenageår videreudviklet deres evner med en håndbold på Sydfyn. Det viser en analyse fra Insights Lab.

Det drejer sig blandt andre om målmand Niklas Landin, fløjen Lasse Svan og holdets største stjerne, Mikkel Hansen. Ingen andre efterskoler i landet samme imponerende statestik, viser analysen.

Derudover har de tidligere danske mestre i GOG også haft indflydelse på VM-truppen. Syv af spillerne har på et eller andet tidspunkt i karrieren spillet for GOG.

- Det er jo klart, at vi har et miljø her, hvor de unge støtter op om hinanden, og støtter hinanden i at blive god til at spille håndbold. Det er ok at sige, jeg vil på landsholdet, siger viceforstander Ulrik Bransen fra Oure Efterskole.

Og de unge elever på Oure Efterskole bliver holdt til ilden.

- Vi holder dem til ilden, ved at have rigtig mange snakke med dem individuelt, om hvad det er, de skal blive bedre til, hvad er der for nogle mål, de har, siger julie Loop, der er håndbold-lærer på Oure Efterskole.

- Der er rigtig mange ting, der er i spil. Der er noget fysisk træning, der er enormt vigtigt for dem, for de er jo unge, og se skal lære, at der skal lidt størrelse på, siger Julie Loop, der er håndbold-lærer på Oure Efterskole. 

- Miljøet omkring efterskolen er også vigtigt, for vi kan kombinere skole, sport og venskaber. Her er det hele samlet på et sted, siger Julie Loop.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt