Overset blindtarmsbetændelse koster Kaj livet

Lillan Nielsens 77-årige mand ligger nu for døden efter at lægerne i ni dage overså hans blindtarmsbetændelse

- Han har det ikke ret godt. Han vil slet ikke lukke øjnene op eller tale med mig. Lillian Nielsens ægtemand ligger for døden. Ni dage efter hans indlæggelse på OUH opdagede lægerne, at det de troede var en lungebetændelse i virkeligheden var en betændt blindtarm.

Den 77-årige Kaj Skov Nielsens blindtarm var på det tidspunkt sprængt, og betændelsen havde spredt sig i hele bughulen, hvor den havde gjort uoprettelig skade på de indre organer. Nu ligger han i terminalfasen på et plejecenter i Odense med kun kort tid tilbage at leve i.

Lillan Nielsen undrer sig over, at der skulle gå så lang tid, før lægerne fandt ud, hvad hendes mand egentlig fejlede. Allerede dagen efter havde hun det på fornemmelsen.

- Jeg har aldrig set nogen med lungebetændelse så voldsomt op og have så forfærdelige smerter i højre side, siger hun.

Kaj Skov Nielsen fik en hjerneblødning for 12 år siden og har svært ved at tale, men familien kan under indlæggelsen se, at hans mave svulmer mere og mere op. Da lægerne fortæller Lillian Nielsen, hvad der galt, forstår hun ikke, at der skulle gå så lang tid.

- Jeg bliver meget forskrækket. Jeg tænker, det kunne de have set den dag, Kaj blev indlagt, fortæller hun. Nu vil hun gerne have historien ud for at hjælpe andre pårørende.

På OUH erkender man, at Kaj ikke fik de rigtige undersøgelser med det samme..

- Set i bakspejlet kunne man ønske sig, at nogle undersøgelser var blevet foretaget tidligere. Det er ikke sikkert, at det ville have ændret på forløbet, men man kunne godt ønske sig, at noget var sket tidligere, lyder det fra Lars Erik Matzen, der ledende overlæge på geriatrisk afdeling på OUH.

Han understreger, at de meget gerne vil drøfte sagen med familien, hvis de ønsker det

- Derudover drøfter vi den internt i afdelingen og gennemgår forløbet i afdelingen. Vi vil meget gerne forebygge, at der sker noget tilsvarende, siger Lars Erik Matzen.

Lillian Nielsen har indbragt sagen for Patienterstatningen.

Oversigt

    Oversigt