Hussalg: På Fyn handler vi flest huse

Hussalget er gået en procent frem i 2018 i forhold til 2017, viser tal fra boligsiden Home. Fyn er den eneste landsdel, hvor hussalget er gået frem i samtlige kommuner.

Home har set nærmere på boligmarkedets store rugbrødsmotor, husene, der altså solgte en smule bedre end i rekordåret 2017, og samtidig spottet de regionale højdespringere og bundskrabere på hussalg på regioner, landsdele og kommuner. 

- Den gennemgående tendens er tydelig. Fremgangen i hussalget rykker fortsat ud fra de store byer, efterhånden som priserne stiger støt, siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

- Køberne flytter derhen, hvor de har råd til at købe, for lønningerne er generelt ikke steget så meget som huspriserne det seneste år, slår han fast.

Fremgang på Fyn

På Fyn er der fremgang i alle kommuner, viser Homes tal. Kerteminde er højdespringeren med en stigning på 27,3 procent i 2018 sammenlignet med 2017.

Fyn er den eneste landsdel med fremgang i hussalget i samtlige kommuner. Så Svendborg bliver bundskraber trods en fremgang på 0,7 procent fra 2017 til 2018.

Region Syddanmark er også højdespringeren på regionalt plan med en fremgang på 6 procent. Bundskraberen er Region Hovedstaden, der har oplevet en tilbagegang på 5,1 procent.

Højdespringere og bundskrabere

Oversigt

    Oversigt