Padderne skal reddes: Halv million til terrarie

Danske padder og krybdyr er truede, og får nu en hjælpende hånd til at overleve. Terraritet Vissenbjerg har fået en halv million til et anlæg med danske arter.

Truede tudser

1607 Padde4

Danskerne kender alt for lidt til de frøer, tudser og slanger, der lever i den naturen herhjemme. Derfor bliver de overset - og nu er flere af arterne i fare for at uddø.

- De er rigtig truede. De har det dårligt fordi vi driver vores landsskab på en anden måde end i gamle dage. Padder og krybdyr hører ligesom gamle dage til, da der var køer på markerne og masser af vandhuller, de kunne leve i, siger Kurt Due Johansen, der er formand for Danmarks Naturfredningsforening på Fyn.

Helt tæt på

1607 Padde1

I det nye anlæg kan publikum komme helt tæt på nogle af de danske arter. Det bliver anlæg med såvel danske firben, frøer, tudser og de danske slanger som dyrepasserne nu kan formidle om til gæsterne. På den måde kan de også lære om, hvad der truer dyrene i naturen.

- Der skal meget fokus på dem, for man ser dem sjældent i naturen. Der er eksempelvis mange, der bliver bange når de ser de danske slanger, og tror der er helt andre arter, fortæller Morten Jørgensen, der er direktør på Terrariet Vissenbjerg

Den halve million kroner kommer fra Arbejdsmarkedets Feriefond.

Besøg terrariets hjemmeside

Oversigt

    Oversigt