Fynsk slankekoncept hitter

Suzy Wengel fra Langeskov har opfundet konceptet Sense, der er en hjælp til at spise sundt og smide de overflødige kilo.

Suzy Wengel havde selv problemer med at holde vægten nede, og derfor opfandt hun konceptet Sense, som egentlig mere er et hjælpemiddel end en kostplan.

- Jeg har haft 17 år med yoyo-vægt, hvor jeg tabte 30 kilo og tog 30 kilo på igen, så jeg har virkelig været inde i en ond spiral, så jeg havde brug for et simpelt værktøj til at komme ned i vægt og ikke mindst holde det bagefter. Det er udfordringen for mange, at de godt kan tabe sig, men de kan ikke holde det bagefter.

Navnet Sense kommer af engelsk, common sense, (sund fornuft, red.) og konceptet går ud på, at folk kan spise det, de plejer blot fordelt på en anden måde.

Til at hjælpe med at holde den rigtige fordeling af grønt, protein, stivelse og kulhydrater bruger man tre spisekasser, som hver svarer til et måltid.

Man bruger så hænderne og en spiseske til at dosere de forskellige ingredienser. For eksempel en til to håndfulde grøntsager, en håndfuld protein (kød, fisk, æg, bælgfrugter, ost) og en håndfuld stivelse og frugt og en til tre spiseskefulde fedtstof.

Tilsammen kan det fylde en spisekasse. Når man har spist det, "lukker" man kassen og tager den næste i brug til næste måltid.

- På den måde får man en varieret kost, der mætter, der holder blodsukkeret stabilt, og for overvægtige gør det, at man bliver reduceret i kalorieantal, siger Suzy Wengel.

Sammensætningen er baseret på de velkendte 10 kostråd.

Hun tilføjer, at man sagtens kan fylde en spisekasse med et stykke lagkage; men så "lukker" man den kasse og fylder den næste med de sunde ting.

- Det handler om, at få folk til at gøre det rigtige fra sig selv. Det er ikke at udlevere en kostplan og sige, at nu skal du leve efter den. Hvis du kan få folk til at gøre det, de har lyst til og for eksempel acceptere at spise et stykke kage uden at blive sure på sig selv. Det er vigtige ting for en ændring af livsstil, siger Suzy Wengel.

Stor interesse
Suzy Wengl har skrevet seks bøger om konceptet Sense, som er solgt i omkring 100.000 eksemplarer, og de er ved at blive udgivet i Tyskland.

Det er også i høj grad en succes på sociale medier. 81.000 følgere på Facebook - herunder 67.000 dedikerede brugere i en lukket gruppe - og mere end 12.000 følgere på Instagram.

Og tirsdag aften blev Sense udpeget som den mest effektive af en række kure, der blev testet i TV 2-programmet "En kur der dur".

Udover at arbejde med Sense, driver Suzy Wengel biotek-virksomheden Ribotask i Langeskov sammen med sin mand.

Suzy Wengel fortæller om slankekonceptet, Sense, som hun selv har opfundet.

 

Oversigt

    Oversigt