Byggemarked tilbagekalder raketter efter massiv kundestorm: Eksploderer for tidligt

En kvinde oplevede tre gange, at raketter sprang på jorden istedet for i luften. Nu kaldes de tilbage, og Sikkerhedsstyrelsen advarer mod at affyre raketterne.

Tre raketter og tre mislykkede affyringer. Det blev resultatet, da Lone Møller fra Skagen sammen med sin familie, ville afprøve raketterne kaldet "Stjerneglimt", der indgår i fyrværkeripakken Junior Vega Mix, der bliver solgt i byggemarkedet jem & fix, som har ti butikker på Fyn.

Raketterne kom aldrig fra jorden og eksploderede istedet i det affyringsrør, de var placeret i.

- Da vi havde fyret to af raktetterne af, tænkte vi egentlig, at vi ikke ville prøve igen, men min mand sagde, at vi da måtte have været ekstraordinært uheldige, så vi prøvede en sidste gang, og det gik så også galt, fortæller Lone Møller, der nu skal have de resterende "Stjerneglimt" fra pakken destrueret forsvarligt.

Efter den uheldige oplevelse hvor ingen heldigvis kom til skade, tog Lone Møller kontakt til jem & fix hvor fyrværkeriet var købt. Her forklarede hun om sin og familiens oplevelser og foreslog, at man tog det pågældende fyrværkeri af hylderne. Hendes henvendelse blev dog ikke mødt med stor velvilje, så hun lavede efterfølgende et opslag på jem & fix' Facebookside og et opslag på sin egen profil. Og så tog det fart.

- Jeg er helt overvældet over hvor mange delinger og kommentarer opslaget har fået, og jeg forsøgte igår (fredag red.) at holde styr på hvor mange gange, det blev delt, men nu har jeg altså opgivet. Og jeg har slået notifikationerne fra på min telefon, fortæller Lone 

Nytårsaftensdag klokken 14.15 var opslaget da også blevet delt mere end 21.500 gange, ligesom det var blevet kommenteret over 1300 gange.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lone Møller understreger, at hun ikke lavede opslaget for at hænge jem & fix ud, skabe en shitstorm mod butikskæden eller på anden måde give nogen skyld for hendes oplevelser med fyrværkeriet.

- Jeg har kun lavet det for at undgå, at der er folk, der kommer til skade med de her raketter. Det kunne være en hvilken som helst butikskæde, der solgte de her raketter, så mit opslag er på ingen måde møntet på jem & fix, siger hun.

quote Jeg har kun lavet det for at undgå, at der er folk, der kommer til skade med de her raketter.

Lone Møller, Skagen

Sent fredag aften kontaktede Lone Møller så Sikkerhedsstyrelsen, der er tilsynsførende myndighed, når det kommer til fyrværkeri. Herfra lød svaret, at man straks ville gå ind i sagen.

Og så skete der noget. Sikkerhedsstyrelsen tog efter Lone Møllers henvendelse lørdag formiddag fat i jem & fix og efter kort tid blev det besluttet, at butikken sammen med Sikkerhedsstyrelsen nu advarer mod at fyre raketten "Stjerneglimt" af, ligesom de tilbyder at kunder, der har købt raketterne kan få deres penge tilbage.

Det sker, selvom en egenkontrol foretaget af den fyrværkeiimportør, jem & fix benytter, forløb uden problemer.

Udover raketten "Stjerneglimt" fra jem & fix advarer Sikkerhedsstyrelsen også danskerne mod to ulovlige fyrværkeribatterier kaldet "Black Out Eight" og "Six Best". Batterierne er produceret af J Fireworks og salget af de to batterier blev ifølge Sikkerhedsstyrelsen stoppet 25. december, men er efterfølgende blevet fundet til salg ved fyrværkerisælgeren Krudtteltet, der har salgssteder flere steder i Danmark.

Hvis man som forbruger har købt et af batterierne, må de ikke afskydes. Det sker fordi batterierne er sammensluttet på en ulovlig måde.

 

Oversigt

    Oversigt