Norman imponerede i debut: - Det var slet ikke planen

Lasse Norman Hansen skulle have ageret leadout-mand, men endte med at blive den bedst placerede rytter for sit nye hold.

Den danske cykelrytter Lasse Norman Hansen imponerede tirsdag i sit første løb for det nystartede irske mandskab Aqua Blue Sport.

Den 25-årige dansker endte noget overraskende på en fjerdeplads i en massespurt i Tour of Oman. Selvom Norman kommer fra banecykling, så har han aldrig været kendt som den accelerationsstærke rytter egnet til massespurter. Men fra en god position greb han chancen. 

Var fjerdepladsen en overraskelse for dig?

- Både og. Det var planen, at jeg skulle køre leadout for Adam Blythe. Men vi mistede hinanden halvanden kilometer fra mål, så prøvede jeg bare at komme tilbage til ham og fandt mig selv i en god position til sidst, siger Lasse Norman Hansen til TV 2 SPORT.

En topplacering i en massespurt er dog ikke ensbetydende med, at vi kan forvente at se ham deltage i samtlige af slagsen fremover.

- Det er svært at sige, hvilken ryttertype jeg gerne vil være. Men jeg vil forsøge at danne mig et billede af, hvilken vej jeg skal gå. Lige nu er jeg ikke 100 procent sikker på, hvor jeg står.

Fjerdepladsen betød også, at danskeren onsdag kan iføre sig løbets hvide ungdomstrøje – til stor begejstring for hans nye hold.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det nystartede irske hold virker til at være et godt karrieretræk for Norman, der allerede er faldet godt til.

- Jeg er meget tilfreds med holdet. Vi har et rigtig godt sammenhold og passer godt sammen, siger han.

Om hjørnet venter forårsklassikerne, der indledes med Omloop Het Nieuwsblad den 25. februar. Her forventes Norman at stille til start.

- Forårsklassikerne er helt sikkert nogle af de fedeste løb at gøre det godt i, og det vil jeg selvfølgelig gå hårdt efter. Når det er sagt, så er det nok også de sværeste løb at gøre sig gældende i, siger han.

Oversigt

    Oversigt