I det fynske folks tjeneste

Knaldet med 146 km/t: 4.800 blitzet på Storebæltsbroen

Hele 4.800 bilister blev kontrolleret i politiets hastighedskontrol på Storebæltsbroen.

I alt passerede 4.800 bilister kontrollen torsdag. Foto: Storebælt

I samarbejde med TV ØST

Det gik alt for hurtigt for flere bilister, der torsdag krydsede Storebæltsforbindelsen.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Mellem klokken o7.43 og 13.30 kontrollerede politiets færdselsafdeling trafikken på broen. Hele 4.800 bilister blev kontrolleret, og ud af dem blev 365 blitzet. De kan nu se frem til en bøde. 

Læs også Færger aflyst: Kraftig blæst driller trafikken på Fyn

Den hurtigste bilist blev målt til at køre 146 kilometer i timen på strækningen, hvor man på grund af et vejarbejde kun må køre 80 kilometer i timen.

- Der er i forbindelse med et igangværende vejarbejde sat betonklodser op ude på broen, som står helt til kørebanen, og lige inde bag betonklodserne er der vejarbejdere, som er på arbejde på det her tidspunkt, siger Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det kunne have endt i en alvorlig ulykke

Den høje fart tæt op af vejarbejdet og betonklodserne kunne ifølge ham have gået grueligt galt.

- Hvis man på grund af forhøjet hastighed kommer til at en af betonklodserne, så kan det være til stor fare for andres ve og vel. Derfor har man sat den midlertidige hastighedsbegrænsning til 80 kilometer i timen, hvor man normalt må køre 110, fortæller Erik Mather. 

- Der er ikke nogen dårlige undskyldninger, for der er meget godt skiltet af med den nuværende hastighedsbegrænsning, tilføjer han.

Efter gårsdagens hastighedskontrol kan 52 bilister desuden se frem til et klip i kørekortet, mens fire personer får en ubetinget frakendelse af kørekortet.