De ringer på døren og vil ha' dit dankort

Fyns Politi har konstateret en ny form for bedrageri, hvor Dankort bliver franarret borgere med efterfølgende hævninger i automater. Foreløbig har politiet fået tre anmeldelser.

Først ringer de på telefonen og så ringer de på døren. Det eneste de vil er, at franarre dig dit dankort.
Så gør som du plejer: Lad være med at give dine fortrolige oplysninger til fremmede.

Det er Fyns Politi der har fået tre anmeldelser på et nyt trick, som i to trin går ud på at få fingre i dit dankort og efterfølgende lænse det for dine penge.

Sådan gør de

Fremgangsmåden er, at borgeren bliver kontaktet telefonisk af en person, som påstår, at han ringer fra banken og kan se, at borgerens Dankort er udløbet og derfor ikke kan benyttes til køb.

Derefter beder personen i telefonen om at få oplyst koden til Dankortet, og han oplyser, at kortet med det samme vil blive afhentet og ombyttet.

Mens samtalen er i gang, ringer det på døren hos borgeren. Borgeren udleverer kortet, og straks efter bliver der hævet betydelige beløb. 
 

Ring til os

Hop ikke på den

- Vi må på det kraftigste advare om ikke at hoppe på den limpind. Man skal under ingen omstændigheder oplyse koden til sit Dankort, og man skal heller ikke aflevere sit Dankort til en vildt fremmed person, der påstår at være et bud fra banken, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Banker gør ikke sådan

Bankerne benytter aldrig den form for fremgangsmåde til at ombytte Dankort. Når et Dankort udløber, vil der automatisk blive fremsendt et nyt fra pengeinstituttet. 
 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt