Patientforening kræver handling: - Ventetider på OUH er skammelige

Michelle Sander lider af kronisk hovedpine og skal vente tre år på at komme i behandling. Patientforening kræver politisk handling.

OUH har de længste ventetider i landet, når det drejer sig om migrænepatienter. På TV 2/FYN har vi i løbet af de seneste dage fortalt, hvordan blandt andre Michelle Sander, der lider af kronisk hovedpine, må vente i tre år, før hun kan få behandling.

Formanden for HortonForeningen, der er Danmarks patientforening for hovedpineramte, er oprørt over OUH’s lange ventetider, som han kalder skammelige. Han kræver politisk handling. 

- I HortonForeningen kontaktes vi jævnligt af kronisk hovedpineramte medborgere, der er ulykkelige over at måtte vente i måneder og år på at få hjælp af det offentlige sundhedsvæsen, siger Christian Hansen.

Han peger på, at man på regionshospitalet i Viborg har nedbragt ventetiden til 10 uger.

- Jeg kan ikke forstå, at man ikke fra politisk side kræver undersøgt, hvad man har gjort godt i Viborg, så succesen kan overføres til resten af landet, fortæller han.

Kronisk hovedpine: - Jeg har ventet i halvandet år

Hovedpineklinikken i Odense blev oprettet i 2013, og ventetiden har siden været stigende. Alle hovedpineklinikker i landet overskrider behandlingsgarantien på 30 dage.

Migræne skønnes at være årsag til 14 procent af al sygefravær, og i en rapport fra Sundhedsstyrelsen blev det i 2015 vurderet, at hovedpine hvert år koster 1,2 milliarder kroner i tabt arbejdsfortjeneste.

Omkring 100.000 danskere lider af hovedpine, der kræver behandling. Er du fynbo ligesom Michelle Sander, er der i forhold til resten af landet længere ventetider på at komme i behandling. 

 

- Jeg synes ikke, det er okay, at man skal vente så lang tid, siger Michelle Sander.

- Jeg har ventet i halvandet år, og de sagde til mig dengang, at der var tre års ventetid. Det er ikke sjovt at vide, at der er halvandet år endnu – måske mere, fortæller Michelle Sander.

Oversigt

    Oversigt