Pc til alle: Nyborg har budgettet for 2017 på plads

Nyborg holder fast i skatteprocenten. Der er afsat knap 84 millioner kroner til renovering af blandt andet køkkener på skoler.

Alle partier i Nyborg Byråd skrev søndag under på et forlig om budgettet for 2017.

Byrådet holdt dermed som ventet fast i driftsbudgettet fra 2016 og vedtog det nye budget uden nogen former for besparelser.

I budgettet er der et særligt fokus på børn- og ungeområdet.

- Når vi går ind i skoleåret 2018-2019, så vil alle børn i kommunens skoler have en pc. Og det fortsætter vi så med fremadrettet for, at skabe en ensartet platform, men også for at uddannelseshjælpemidlerne er oppe anno 2017, siger borgmester Kenneth Muhs (V) til TV2 /Fyn.

Skatten er den samme

Samtidig fastholdes skatteprocenten på 26,4 procent. Dermed ligger Nyborg fortsat i den tunge ende, hvad skattetryk angår. 

Kun Svendborg (26,8 procent) og Langeland (27,8 procent) har en højere kommuneskat af de ti kommuner på Fyn og øer.

22 millioner til marinaen

I budgettet er der blevet plads til anlægsudgifter for 83,9 millioner kroner. Her finder man renovering af Børnehuset Tumlebillen og kulturcenteret Bastionen. Dertil kommer brandsikring af plejehjem, køkkenombygninger i skoler og institutioner og den fortsatte renovering af det kulturhistoriske museum Borgmestergården i Slotsgade.

Nyborg Marina sætter sig på den største bid af anlægsbudgettet. Her er der afsat tæt på 22 millioner kroner i 2017.

Læs mere om Nyborgs budget for 2017 her
 

I Nyborg Kommune er budgettet for 2017 faldet på plads. Ligesom sidste år er det lykkedes for alle 25 medlemmer af byrådet at blive enige om et forlig.

 

Oversigt

    Oversigt