Penge på vej til dårligt stillede kommuner

Social- og indenrigsministeren har fordelt tilskuds, som går til vanskeligt stillede kommuner. Seks fynske kommuner får del i puljen.

I alt 38 kommuner har i dag fået besked om, hvordan Social- og Indenrigsministeriet har fordelt særtilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner.
 
- Regeringen ønsker vækst og udvikling i hele Danmark. Men det kan være særligt svært i kommuner, der for eksempel har mange ældre borgere eller mange borgere på overførselsindkomst, og samtidig har andre økonomiske udfordringer. Her kan særtilskuddene give det økonomiske rygstød, som skal til, for at budgetterne kommer i balance. Det rygstød er jeg glad for at kunne give de mest udfordrede kommuner, siger Social- og indenrigsminister Karen Ellemann, Venstre.

I alt er der givet 455 millioner kroner fra særtilskudspuljerne.

Tilskuddene stammer fra to puljer

Den generelle særtilskudspulje for vanskeligt stillede kommuner er i år på 300 millioner kroner. Herudover er der reserveret 15,1 millioner kroner, som skal gå til at supplere kompensationen, der allerede gives for tab ved refusionsomlægningen på beskæftigelsesområdet, i særligt vanskeligt stillede kommuner.

 

Særtilskudspuljer

 

Oversigt

    Oversigt