Pernille Skipper ny frontfigur for Enhedslisten

Fynskvalgte Pernille Skipper er ny politisk ordfører for Enhedslisten, efter Johanne Schmidt-Nielsen i dag har meddelt, at hun stopper på posten.

En enig folketingsgruppe har i dag peget på fynskvalgte Pernille Skipper som ny politisk ordfører for Enhedslisten.

Det sker efter Johanne Schmidt-Nielsen tidligere på dagen meddelte, at hun stopper som politisk ordfører og frontfigur for partiet. 

Det sker som følge af, at Johanne Schmidt-Nielsen ikke kan opstille til næste folketingsvalg. Partiets rotationsregler betyder, at man ikke kan opstille igen, når man har været medlem af Folketinget i syv år. Meldingen kommer et par uger før partiets årsmøde, der afholdes i Gladsaxe senere i maj.

Schmidt-Nielsen fortsætter som ordfører for områderne udlændinge og integration. Den markante profil blev valgt til Folketinget i 2007 og har været partiets første politiske ordfører. Enhedslisten har som det eneste parti i Folketinget kollektiv ledelse, men indførte i 2009 posten som politisk ordfører. 

Skipper allerede kørt i stilling

På partiets årsmøde sidste år valgte medlemmerne Pernille Skipper som øverst på den prioriterede liste over folketingskandidater og hun meldte sig dengang klar til at overtage den for partiet helt centrale Nørrebrokreds.

Pernille Skipper er valgt på Fyn og har siddet i Folketinget siden 2011. 

Partiet holder pressemøde klokken 11, hvor den nye politiske ordfører præsenteres.

Johanne Schmidt-Nielsen forbliver dog i partiets gruppeledelse.

Oversigt

    Oversigt