Pind kritiseres for at misbruge fynsk dobbeltdrab

Justitsministeren brugte opklaringen af dobbeltdrabet i Tusindårsskoven som eksempel på sessionslogning. Men det er forkert, lyder kritikken

Justitsminister Søren Pind (V) får kritik for at bruge dobbeltdrabet i Tusindårsskoven i Odense i 2011 som eksempel i debatten om logning af danskeres internetadfærd. Det skriver Information.

Justitsministeriet foreslog sidst i januar at genindføre den meget omstridte sessionslogning, som gør det muligt at lagre oplysninger om borgernes aktiviteter på internettet. Pind kaldte logning for et "helt centralt redskab" for politiet og Politiets Efterretningstjeneste i forbindelse med opklaringsarbejdet.

Men selv om ministeren nævnte det fynske dobbeltdrab i forbindelse med debatten om internetovervågningen, som fandt sted fra 2007 til 2014 i Danmark og så blev indstillet, blev der slet ikke brugt den type overvågning i den pågældende sag.

Politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet siger til Information, at var tale masteoplysninger og dermed oplysninger om den nu dømtes mobiltelefon, der blev indhentet.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, siger, at det er "usagligt", og at Søren Pind burde beklage, at han har brugt eksemplet fra sagen i Odense.

- Det lyder jo, som om der her er blevet brugt sessionslogning, og at vi derfor skal genindføre det, siger hun til Information.

Søren Pind siger i et skriftligt svar til Information, at "pointen er soleklar".

- Logning er afgørende for politiets efterforskning, og det viser eksemplet med al tydelighed.

- Politiet står derfor nu over for en ny udfordring, og hvis en gerningsmand i en tilsvarende situation i dag havde benyttet internetbaseret kommunikation, ville politiet sandsynligvis ikke have haft adgang til afgørende oplysninger, tilføjer han.

Oversigt

    Oversigt