I det fynske folks tjeneste

Planlov stopper alternativ bosætning

12 familiers plan om at bygge et biodynamisk bofællesskab på en mark i Faaborg bliver bremset af planloven.

02:04

1 af 2

- Min drøm er at bo her på denne biodynamiske mark, hvor jeg sammen med gode mennesker kan leve i pagt med naturen og dyrene, siger Kurt Christensen, der er en af initiativtagerne til bofællesskabet Uglebjerggaard.

Men indtil videre er Uglebjerggaad bare en drøm. Planloven forhindrer familierne i at bygge på den nedlagte biodynamiske gård, fordi området ligger for tæt på kysten, og fordi det ikke er tilladt at bygge i det åbne landskab.

- Loven forhindrer liv og udvikling på landet. Vi vil lave et åbent bofællesskab, hvor både lokale og turister er velkomne, siger Kurt Christensen.

For de 12 familier er marken mellem to sommerhusområder ideel, fordi området har været dyrket biodynamisk. Men bofællesskabet skal ikke bare være beboelse og landbrug.

- Vi vil åbne området op, så offentligheden kan komme ind. Vi vil lave vandrestier, bed & Breakfast, shelters og terapihaver for krigsveteraner, fortæller Kurt Christensen.

Faaborg-Midtfyn Kommune bakker op om projektet, og borgmesteren har nu skrevet til miljøminister Ida Auken for at få dispensation fra planloven.

- Vi vil vise projektet frem for miljøministeren, og vise hvor godt det er, og hvor vigtigt det er med alternative bosætningsmuligheder i en kommune som vores, siger Christian Thygesen(V).

Miljøminister Ida Auken vil ikke kommenterer projektet før hun har haft en dialog med kommunen om Uglebjerggaard.