I det fynske folks tjeneste

Politi har bortvist personer før Yahya Hassan-oplæsning

Politi har sikret H. C Andersen Skolen, så ingen kan true Yahya Hassan under digtoplæsning på skolen

Siden det blev offentliggjort, at den kontroversielle digter Yahya Hassan skal læse sine digte op på H. C Andersen Skolen i Vollsmose, har politiet holdt godt øje med området.

- Vi har i de sidste dage bortvist flere personer omkring området ved skolen, som vi ikke synes, havde et legalt formål der, siger chefpolitiinspektør hos Fyns Politi, John Jacobsen, til Ritzau.

Nogle af personerne kørte i bil omkring området, mens andre kom gående. Personerne blev ikke anholdt, men fik derimod besked på at forlade skolen.

Politiet har både talt med beboere nær skolen og personer, som kan være en trussel for aftenens arrangement.

- Vi har været i meget tæt dialog med de grupperende personer i området. Vi har sagt til dem, at de skal lade arrangementet forløbe stille og roligt, siger John Jacobsen.

Yahya Hassan skal læse sine digte op klokken 19 på skolen, og Fyns Politi har rustet godt op til anledningen.

Skolen er i løbet af tirsdag eftermiddag forvandlet til en fæstning med afspærringer rundt omkring hele skolen. Og folk, der skal ind på skolen, bliver visiteret ved indgangen.

- Vi har afspærret området, så det kun er folk med et lovligt ærinde, der kommer ind, siger chefpolitiinspektør fra Fyns Politi, John Jacobsen, til Ritzau.

Over syv gruppevogne holder forskellige steder på skolen og politibetjente står spredt over hele området.

Politiet har de seneste dage haft en hundepatrulje til at gennemsøge skolen på indenfor og udenfor.

På grund af sikkerheden til aftenens arrangement kunne eleverne på H. C Andersen Skolen kunne se frem til en kort skoledag, der sluttede klokken 12.

Umiddelbart før arrangementet gik i gang anholdt politiet en mand, som ikke ville efterkomme politiets anvisninger, men ellers har der ikke været problemer i forbindelse med aftenens møde.