I det fynske folks tjeneste

Politi holder øje med cyklisterne

Fra mandag og ugen ud gælder det om at huske cykellygterne og kører pænt og ordentligt. Fyns Politi gennemfører nemlig den årlige cykelkontrol over hele øen.

Politiet vil blandt andet holde øje med om cyklisterne har lys på, om de kører over for rødt og om der bliver cyklet på gågader og på fortorve.

- I 2013 har vi skrevet 1300 bøder til cyklisterne på Fyn, og det er alt for mange. Derfor kører vi nu en kampagne for at rette fokus mod at cyklisterne skal overholde færdselsloven, siger lederen af færdselsafdelingen på fyn, Jørgen Andersen.

Baggrunden for cykelkontrollen er den store andel af cyklister, der er impliceret i trafikulykker. Over 10 procent af de trafikdræbte er cyklister og mere end 20 procent af de svært tilskadekomne i trafikken er cyklister.

- Vi vil forsøge at være overalt på Fyn, men da der er flest cyklister i Odense og Svendborg, vil vi være mest der, siger Jørgen Andersen.

Fyns Politi gennemfører cykelkontrollen i samarbejde med landets øvrige politikredse, og kampagnen kører fra 6-12. januar.