Politiet ved ikke, hvor rockerkortege blev af

Et større antal rockere forlod HA-festen i Nyborg, men det er ifølge politiet uklart, hvor de skulle hen.

Efter at en Hells Angels-rocker kl. 18.09 i aftes blev ramt af et skud i benet på Shell-tanken på Ejbygade i Odense, forlød det flere steder, at der var en større rocker-kortege på vej til byen. Præcis hvad der skete er endnu ikke afklaret, men Fyns Politi mødte i hvert fald ikke en hær af rockere på Nyborgvej.

- Vi traf en bil med fire personer, som vi kraftigt opfordrede til at vende om, fortæller pressetalsmand ved Fyns Politi Erik Halkjær. Det, som politiet kunne se, var, at et stort antal HA'ere pludseligt forlod rockerborgen på Langelandsvej i Nyborg, og derfor var betjentene opmærksomme på, om de var på vej til Odense for at opsøge en konfrontation med byens kriminelle indvandrebander. Banden Black Army har et klubhus 400 meter fra tankstationen, hvor rockeren blev skudt. 

- Kollegaerne konstaterer på et tidspunkt, at der forsvandt ret mange fra festen, fortæller Erik Halkjær. Men der blev ikke stoppet andre end de fire i bilen.

Til gengæld mødte en gruppe på omkring 15 til 20 medlemmer af Hells Angels' støttegruppe AK81 op for at holde vagt ved OUH, hvor den sårede rocker befandt sig.  

Imens fortsatte festen i Nyborg indtil et par timer efter midnat.

- Festen døde tidligt ud, og ved halv totiden lød meldingen, at der var opbrudsstemning derude, og folk var på vej i seng.

Der blev affyret flere skud ved tankstationen, og rockerens skader beskrives som overfladiske. Han har ikke ønsket at tale med politiet. Det menes, at der er tale om en HA-rocker fra Potsdam i Tyskland.  

Fyns Politi har anholdt en yngre banderelateret mand og sigtet ham for drabsforsøg, men ønsker ikke at oplyse flere detaljer omkring anholdelsen.

Vagtchef ved Fyns Politi Lars Thede oplyser her til morgen, at det i øvrigt har været en stille nat. Hells Angels-festen i Nyborg er forløbet i god ro og orden, ud over et par sager om euforiserende stoffer.

Politiet har efter skudepisoden oprettet en visitationszone i Odense for at kontrollere, om nogen bærer våben eller stoffer. Der var været politiovervågning af OUH, hvor den skudte rocker blev indbragt samt af rockerborgen i Nyborg og Black Armys klubhus på Nyborgvej.

Oversigt

    Oversigt