- Politibutikkerne giver borgerne bedre adgang til politiet

Politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen siger, at de kommende politibutikker giver borgerne bedre adgang til politiet, fordi man ikke er bundet af faste åbningstider.

Fyns Politi har i dag offentliggjort den nye organisering af politikredsen. Den nye plan betyder blandt andet, at beredskabet samles i én afdeling.

Den nye struktur lukker de nuværende nærpolitistationer på Langeland, i Kerteminde og i Nordfyns kommune. I de kommuner vil der i stedet kommer såkaldte politibutikker.

- En politibutik er en arbejdsplads for vores betjente, der giver dem mulighed for, når de er ude at køre patrulje eller har arbejde i byen, at køre ind og få ordnet det. Så det er et sted, hvor vi - døgnet rundt og hele ugen - har mulighed for at køre ind og ordne de ting, der skal ordnes, siger Kit Claudi Grøn-Iversen, der er politidirektør i Fyns Politi.

Hun mener derfor også, at den nye konstruktion kommer til at give borgerne endnu bedre mulighed for at få adgang til politiet i forhold til i dag.

- På nærstationerne i dag har vi en fast åbningstid. Vi tænker i politibutikkerne, at vi der har en mulighed for at faktisk at give borgerne en endnu bedre adgang, fordi vi kan lave konkrete aftaler om at betjene borgerne fra politibutikkerne på andre tidspunkter, end der hvor den faste åbningstid ellers har været, siger Kit Claudi Grøn-Iversen.

Udsigten til at få en politibutik i stedet for en nærpolitistation giver ikke anledning til mere end panderynker på borgmesterkontoret i Kerteminde. Her stoler borgmester Hans Luunbjerg (V) på, at politiarbejdet på Fyn styrkes ved at samle beredskabet.

- Det er vi ikke så begejstrede for, men politiet har selvfølgelig også nogle snævre, økonomiske rammer, som de skal arbejde inden for. Man kan jo altid være lokalpatriot, og det vil selvfølgelig være rarere, hvis det var naboen, der lukkede. Men vi ligger ikke så langt fra Odense, så så længe responstiderne overholdes, så er det fint for mig, siger Hans Luunbjerg.

 

 

Oversigt

    Oversigt