Politidirektørens ønske til Løkke: Banderne skal væk fra byen

Torsdag besøger statsminister Lars Løkke Rasmussen Vollsmose i Odense for at sætte fokus på rocker- og bandeproblemer. Og netop banderne i byen er et af de punkter, som politidirektøren vil have gjort noget ved.

Fyns Politi lukkede den 4. oktober sidste år Black Armys klubhus i Odense efter at bandekonflikten mellem dem og Hells Angels eskalerede i efteråret. 

Men det fik Black Army til at rykke ud i Vollsmose omkring Bøgetorvet. Angiveligt skulle medlemmer af Black Army holde vagt i Bøgeparken og kontrollere, hvem der kommer ind og ud, skrev både Politiken og TV 2/FYN i december. 

Og de problemer var på dagsordenen i dag, da politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen mødte statsministeren i Vollsmose.

- Først og fremmest havde jeg mulighed for at fortælle statsministeren, at problemerne er koncentreret i et meget lille område i Vollsmose. Der bor 9.000 mennesker her, og langt de fleste er jo normale mennesker som du og jeg. Desværre er der så nogle få parker herude, hvor der er en overhyppighed af nogle, der skaber et dårligt miljø, og som vi skal have ryddet op omkring, siger Kit Claudi Grøn-Iversen til TV 2/FYN. 

1. september iværksatte Fyns Politi en bandestrategi, som politiet nu høster frugterne af. 

- Vi sætter nu bandefolk meget hyppigere i fængsel, end vi set tidligere. Og så er vi kommet efter de "goder" som de har fået ved kriminalitet. 

Et eller andet sted i mængden gemmer Lars Løkke sig
Et eller andet sted i mængden gemmer Lars Løkke sig
Foto: Anders Høgh

Hvad har I brug for?

- Så tænker jeg, at man skal kigge på, hvad man kan give kommunerne, boligselskaber og politet af redskaber. Det handler også om at få de tilholdssteder, som banderne har, ud. Væk fra bebyggede områder, fortæller Kit Claudi Grøn-Iversen. 

 
 
Foto: Anders Høgh

 

 

Oversigt

    Oversigt