I det fynske folks tjeneste

Politik er som Paradise Hotel for voksne

DSU skød for alvor valgkampen i gang i denne weekend i Skårup. Men det er en benhård kamp at få nye medlemmer til de politiske partier. De unge forstår ikke det politiske sprog.

01:24

DSU har 2520 medlemmer - og er det parti med flest unge.

1 af 3

I Skårup skal man skære sig gennem de politiske meninger, der fyger rundt i luften, når Dansk Socialdemokratisk Ungdom holder møde. Men der er langt mellem politisk engagerede unge uden for mødelokalet på Sydfyn.

Fra 2007 og frem til 2012 har de største danske partier ungdomsorganisationer ganske vist oplevet en lille fremgang i medlemstal. Men samlet set er det stadig en meget lille andel af de danske unge, der er meldt ind i et politisk parti.

- Jeg synes nogen gange, det kan være svært at fortælle unge mennesker, hvad det egentlig er politik handler om, fordi de har en opfattelse af, hvad de har set på DR 1 og TV 2 - og politik bliver nogen gange et paradise hotel for voksne, hvor de snakker på et uforståeligt sprog, fortæller en af de DSU'er, som TV 2/FYN talte med i Skårup.

- Det politiske er ikke en del af deres grundlæggende identitet. Det er ikke der, de får det, der giver dem betydning i deres samspil med omverdenen, fortæller Johannes Andersen, der er samfundsforsker ved Aalborg Universitet.

Se meget mere om den sag i vores udsendelse klokken 19.30, hvor vi har reportage fra Skårup.