Politiker står fast: Små skoler skal lukkes

Det ser ikke ud til, at et borgermøde blev redningen for tre små, lukningstruede skoler i Assens. Forældrenes redningsplan blev afvist på stedet.

Borgerne i Assens holdt her til aften et møde med politikerne for at se, om de kunne redde tre, små lukningstruede skoler. Med sig til mødet havde forældrene en tredje model i forhold til de to, som politikerne arbejder med. Forældrene ønsker, at skolerne bevares, men at ledelsen slås sammen for skolerne. Men politikerne siger nej.

- Jeg er ked af at stå og slå en model ned, som jeg først har hørt om her for et kvarter siden med så mange engagerede forældre, lød det på mødet fra Charlotte Vincent Petersen fra Socialdemokratiet, der er et af partierne i det politiske flertal for at lukke skolerne.

- Det, jeg hørte var, noget med og spare på ledelsesniveauerne, og det ligger jo rent faktisk i både model 1 og model 2, fortsatte hun. 

I politikernes modeller kommer samtlige skoler ind under fire skoleledere med en daglig leder på skolerne.

- Det er ikke rentabelt at drive skoler, uden at man er 18 til 22 elever i klasserne, og det skal der til for, at vi kan skabe et økonomisk råderum, vi kan sende tilbage til skoleområdet for at kunne leve op til skolereformen, forklarede Charlotte Vincent Petersen.

Hun ville dog ikke slå ideen helt ned, før hun havde fået alle detaljerne med:

- Men det ser broget ud. 

Skolebestyrelsesformand Camilla Bebe Madsen fra Salbrovadskole er ikke tilfreds med politikerens udmelding.

- Hvorfor kan børnene ikke komme herud. Vi har en god skole, Vi har nogle klasser, der har mulighed for at rumme alle elever, både de mere begavede og dem der skal have ekstra hjælp. Vi kan det, vi laver. Man kan ikke gøre det hele op i penge, sagde hun til Charlotte Vincent Petersen.

- Hvis man lukker det herude, lukker man ikke bare en skole, man lukker et helt samfund, sluttede hun.

Oversigt

    Oversigt