Politiorkester spiller for fulde huse – uden politiet

Entertaineren Amin Jensen er én af solisterne, når Odense Politiorkester - uden så mange fra politiet - spiller juleklassikere i Odense Koncerthus.

Der er fyldt op med instrumenter og politiuniformer i Odense Koncerthus i julen. Søndag aften spillede Odense Politiorkester foran 11oo gæster, og det er ikke første gang. 

Det er 75. gang, at politiorkestret spiller julekoncert – orkestret har dog ikke længere så meget med politiet at gøre. Kun nogle få musikere har tilknytning til ordensmagten.

Ud over orkestret er flere solister på scenen, heriblandt entertaineren Amin Jensen.

- Det har været en stor oplevelse, og det har været den bedste måde, jeg på noget tidspunkt i mit liv, har været sammen med politiet på. Det plejer nogle gange at være under lidt vanskelige forhold. Det har det ikke været denne gang, siger Amin Jensen.

quote Det er ikke alle, der ved, at jeg synger så meget, som jeg gør.

Amin Jensen

- Det er et meget velspillende politiorkester, understreger han.

Annette Heick: Traditionsrigt

Selv om orkestret ikke længere udelukkende består af musikere fra politiet, fortsætter orkestret med succes og spiller for fulde hus. Søndag aften var salen fyldt for tredje gang i år. I 2017 kan Odense Politiorkester fejre 90-års-jubilæum.

- Det er et meget traditionsrigt setup. Det er altid sjovt at komme med ind og få lov at være en del af det. Man kan også mærke på publikum, at det er meget engageret, siger Annette Heick, der ligesom Amin Jensen medvirker som solist under showet. 

- Det er ikke alle, der ved, at jeg synger så meget, som jeg gør, siger Amin Jensen. 
Odense Politiorkester består af flere end 60 musikere og ledes af Peter Holling.

Oversigt

    Oversigt