Politisk redaktør: Jane Heitmann oplagt bud på ny borgmester

TV 2/FYNs politiske redaktør kalder Jane Heitmann 'et oplagt bud' på en ny borgmesterkandidat for Venstre i Faaborg-Midtfyn til kommunalvalget i 2017.

Venstres fynske folketingspolitiker Jane Heitmann er et oplagt bud som ny borgmesterkandidat for Venstre til kommunalvalget i november 2017.

Sådan lyder vurderingen fra TV 2/FYNs politiske redaktør Jesper Buch efter, at borgmester Christian Thygesen (V) netop har meddelt, at han ikke ønsker at genopstille til næste valg.

- Jane Heitmann er i forvejen medlem af byrådet i Faaborg Midtfyn Kommune. Hun er medlem af folketinget og besidder en række ordførerposter. Hun er kendt, og hun har den politisk erfaring og tyngde, der skal til, siger Jesper Buch.

Jane Heitmann bor privat i Faaborg og har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 2006. Hun blev valgt til folketinget i 2011 og besidder i dag en række betydelige ordførerposter.

- Jeg skal ikke sige, om der kunne være andre emner i Faaborg Midtfyn kommune udenfor byrådsgruppen, som kunne være interessante bud, men hvis jeg kigger i byrådsgruppen synes jeg, at der er svært at få øje på andre i byrådsgruppen, som kan matche Jane Heitmanns profil, siger Jesper Buch.

Formanden for Venstre i Faaborg Midtfyn Kommune Steen Virkelyst vil på nuværende ikke forholde sig til konkrete navne.

- Alle navne er principielt i spil, og dermed også Jane Heitmann. Men derudover har jeg ikke flere kommentarer på nuværende tidspunkt, siger Steen Virkelyst til TV 2/FYN.

Jane Heitmann har heller ikke mange kommentarer til at blive bragt i spil.

- Jeg har ingen aktuelle planer i den retning, men jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg er stærkt interesseret og optaget af lokalpolitik i Faaborg Midtfyn Kommune. Nu skal sættes  gang i en proces i Venstre og det forløb glæder jeg mig til at følge, siger Jane Heitmann til TV 2/FYN.

TV 2/FYNs politiske redaktør Jesper Buch mener dog ikke, at man ubetinget kan tolke udtalelsen fra Jane Heitmann som et blankt afslag og manglende interesse.

- Det skal hun jo sige.  Det kan da godt være, at Jane Heitmann ikke har 'aktuelle planer', om at blive borgmesterkandidat i Faaborg-Midtfyn Kommune,  men Venstre skal jo også først vælge ny borgmesterkandidat til foråret, siger Jesper Buch. 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt