Politiskole: Fynsk borgmester dumper Rigspolitiet

AMU-skolen i Svendborg er blevet skrottet som politiskole på Fyn. Det får borgmester Lars Erik Hornemann op i nærheden af det røde felt.

Det er en ommer. Og det er forfra. Det er reaktionen fra borgmester Lars Erik Hornemann, Svendborg.

Hans reaktion kommer efter, at Svendborgs bud på en ny politiskole er dumpet. I følge Rigspolitiet er den tomme AMU-skole på Ryttervej for lille.

- Det kunne de godt have sagt på forhånd, siger Lars Erik Hornemann til TV 2/FYN torsdag morgen.

Det som Rigspolitiet godt kunne have sagt på forhånd er, at mindstekravet til en ny politiskole er 7.000 kvadratmeter - AMU-skolen er på 6.000 kvadratmeter.

Det ville Lars Erik Hornemann gerne have vidst på forhånd. Og han kalder i det hele tager processen for et "uskønt forløb":

- Så ville vi her i Svendborg ikke have spildt tiden med at byde ind med bygninger, som ikke lever op til kravene, siger borgmesteren.

Han vil nu tage kontakt de øvrige otte fynske kommuner, som er interesserede i at få en politiskole til Fyn, for at diskutere, hvad næste skridt skal være.

Det skal bygningen kunne

Rigspolitiet har krævet, at bygningen skal opfylde et af to kriterier:

- Være mindst 18.000 kvadratmeter, da man mener, det er den størrelse, der bliver behov for på sigt.

- Være mindst 7000 kvadratmeter nu og her med mulighed for tilbygninger, så der bliver plads til i alt 18.000 kvadratmeter.

Overfor Fyens.dk kalder Svendborgs kommunaldirektør Erik Bendorf kravene fra Rigspolitiet både firkantede og rigide.

- Man vil godt bruge en bygning på 7000 kvadratmeter, hvis der er plads til at bygge 11.000 kvadratmeter til, men man vil ikke bruge en bygning på 6000 kvadratmeter, selvom der er plads til at lave tilbygninger på 12.000 kvadratmeter, siger kommunaldirektøren til Fyens.dk.

Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen har besøgt flere jyske lokaliteter for at kigge på bygninger, mens Svendborg aldrig har haft besøg.
 

 

 

Oversigt

    Oversigt