Politiskole-polemik: - Det er simpelthen arrogant, Pind!

Socialdemokraternes Trine Bramsen har mistet tålmodigheden med Søren Pind. Nu skal der falde en afgørelse på, hvor den nye politiskole skal ligge.

Flere kommuner - herunder Svendborg - har budt ind på at få den nye politiskole, der skal ligge et eller andet sted i Vestdanmark.

Se hele interview med Trine Bramsen

Men processen med at finde frem til mulige kandidater har været alt andet end køn, lyder det fra Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

- Det er en katastrofe. Det er en ubehøvlet og arrogant opførsel overfor de mange kommuner, der har brugt masser af tid og ressourcer på at byde ind. 

- Først med eksisterende bygninger og nu med byggegrunde til ny politiskole. Derfor vil vi have en afklaring. Og deadline må være 1. oktober, siger Trine Bramsen til TV 2/FYN. 

quote Det er en katastrofe. Det er en ubehøvlet og arrogant opførsel overfor de mange kommuner, der har brugt masser af tid og ressourcer på at byde ind. 

Trine Bramsen (Soc.dem)

Tilbage i april lød det i første omgang fra justitsministeren, at Rigspolitiet ville træffe en afgørelse i løbet af juni. Men så kom udmeldingen, at man nu overvejede nybyggeri i stedet - og derfor ville der først falde en afgørelse efter sommerferien. 

Og nu er sommerferien altså for længst overstået, raser Trine Bramsen, der er parat til at hive Søren Pind gennem den store maskine, hvis der ikke snart kommer nyt i sagen. 

 
 
Foto: Ole Holbech

- Der sidder kommuner og venter. Der sidder kommuner og holder eksisterende bygninger hen, som ikke udbyder dem til andre formål.

- Vi må have en afklaring. Får vi ikke det, så må vi hive Søren Pind enten til en forespørgsel, et samråd eller bede om, at vi får et hastemøde i forligskredsen.

I er jo selv med i forliget - det er jo ikke normal praksis, at man hiver en minister igennem den mølle der? 

- Dét, der ikke er normal praksis, er jo, at man siger, at man får en afklaring inden sommer og får kommunerne til at byde ind. Så ændrer man spillereglerne: Der var alligevel ikke tale om eksisterende bygninger - nu er der tale om nybyggeri. Og så byder kommunerne ind igen. Det er jo dét, der ikke er normal praksis!

Den vestdanske politiskole er en del af aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi 2016-2019, "Et styrket politi. Et tryggere Danmark".

Et af Rigspolitiets krav til den nye politiskole er, at skolen helst ikke skal placeres længere væk end to timers udrykningskørsel fra København.

Opdateret fredag klokken 15.26:

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Søren Pind.

Oversigt

    Oversigt