Politiskole til Herning: - Besynderligt, siger Trine Bramsen

Justitsministeren skal se at få holdt et møde om placeringen af en ny politiskole, mener Socialdemokratiet.

Selv om Hernings borgmester allerede står klar med en grund, som Danmarks nye politiskole kan blive bygget på, er det ikke sikkert, at skolen i sidste ende placeres der.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti forholder sig således lunkent til justitsminister Søren Pinds (V) udmelding onsdag om, at regeringen agter at placere en ny politiskole i den midtjyske by.

Ministeren skal derfor se at få indkaldt partierne i forligskredsen til en drøftelse af sagen.  Det mener Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

- Vi ved ikke, om placeringen er valgt på baggrund af politifaglige argumenter, eller om det handler om politiske studehandler, siger hun til Ritzau.

Søndag udsendte Rigspolitiet en rapport med en vurdering om den nye politiskole. Konklusionen i den er, at skolen bør bygges fra ny i stedet for at ombygge allerede eksisterende lokaler. Og det er blandt andet rapporten, justitsministeren baserer sit forslag om at placere skolen i Herning på.

Søren Pinds (V) udmelding onsdag om, at regeringen agter placere en ny politiskole i Herning får lunken modtagelse af blandt andre Trine Bramsen.
Søren Pinds (V) udmelding onsdag om, at regeringen agter placere en ny politiskole i Herning får lunken modtagelse af blandt andre Trine Bramsen.
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix/arkiv

Trine Bramsen kalder det "besynderligt", at regeringen melder ønsker ud til placeringen uden at indkalde forligspartierne til drøftelser.

- Og hvis det her handler om, at Lars Løkke Rasmussen (V) fra starten af havde et ønske om, at politiskolen skulle ligge i Herning, synes jeg ærligt talt, at det er tarveligt over for de mange kommuner, der har brugt rigtigt mange skattekroner og tid på at byde ind med forslag til, hvor skolen skulle ligge, siger hun.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, undrer sig højlydt over regeringen, der "meget hurtigt" skal på banen.

- For jeg tror ærligt talt ikke, at vi er særligt mange i forligskredsen, som helt kan forstå, hvad regeringens linje er, siger retsordføreren.

Beslutningen om en ny politiskole i det vestlige Danmark blev truffet af et bredt politisk flertal som en del af politiforliget for over et år siden, så flere betjente kunne uddannes.

Hos De Konservative, der ligeledes er med i forliget, breder ønsket om en snarlig afgørelse sig.

- Men nu er vi her, og så skal vi kigge på alle muligheder, siger formand Søren Pape Poulsen til Ritzau og vil ikke afvise at placere skolen i Herning:

- I rapporten kan vi se, at Rigspolitiet ønsker at bygge nyt. Det er vi positive overfor. Og så må vi høre, hvad de bedste placeringer kan være for det, og om vi kan finde pengene, siger Søren Pape Poulsen til Ritzau.

 

Oversigt

    Oversigt