Praktik skaffede Karina i job

Odense Kommune og SDU har sammen skaffet mere end 100 ledige akademikere et arbejde.

Da Karina Arentoft Mejer blev nyuddannet cand. merc. fra Syddansk Universitet 1. februar sidste år, stod arbejdsgiverne ikke i kø med de gode jobtilbud. Hun søgte med lys og lygte, men uden held indtil hun faldt over Academic Link, der er et samarbejde mellem Odense Kommune og SDU Erhverv om at sende ledige akademikere ud i de små og mellemstore virksomheder. I første omgang var muligheden en praktikplads hos Sydfyns Elforsyning i Svendborg.

- Jeg tænkte, det er jo ikke lige mig, for jeg er jo færdiguddannet, siger hun.

Alligevel valgte hun at slå til, og det er hun glad for i dag:  

- Jeg er så heldig, at de rigtig godt kunne lide mig, så jeg har fået chancen, og de har fastansat mig i en projektstilling.

Undervejs i sit forløb har hun blandt andet lavet et produkt i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, der hedder Dyrenes Energi, hvor kunderne via deres el- eller gasregning kan støtte Dyrenes Beskyttelse med et beløb, hver måned. Hun er også ved at arrangere en fodboldturnering med fodboldklubben Stjernen, en Open Air-koncert på Høje Bøge Stadion.

- Min force har været at kunne sige, vi kunne jo også gøre det på en anden måde, fortæller Karina Arentoft Mejer.

Og hendes arbejdsgiver bekræfter, at ansættelsen af Karina Arentoft Mejer har været en succes

- Karina har gjort det rigtig godt, og vi har været rigtig glade for at have hende, siger marketing projektleder Mark Sundstrup.

I Academic Link-ordningen er den ledige akademiker gratis for virksomheden de første tre måneder og kommer med jobtilskud de følgende tre.

- Det med at være gratis kan være givende i nogle situationer, men vi kiggede på, hvad det var for nogle kompetencer, vi manglede, forklarer Mark Sundstrup.  

Siden 2011 har 213 akademikere været med i Academic Link, og over halvdelen af dem har fået fast ansættelse efter en praktikperiode på et halvt år. I øjeblikket er 23 akademikere i virksomhedspraktik gennem ordningen.

Oversigt

    Oversigt