Premiere på omstridt etnisk film i Assens

En film med etniske skuespillere kan ikke sælge billetter i provinsen. Sådan lød begrundelsen, da Det Danske Filminstitut afslog at give støtte til filmen "MGP Missionen". Men FilmFyn troede på projektet, og lørdag var der Danmarkspremiere i Kerteminde og Assens.

Malika Sia Graff og Sylvester Byder var begge mødt op til premieren på MGP Missionen i Assens Bio. Malika Sia Graff har indiske rødder, og er derfor én af de skuespillere, der i følge Det Danske Filminstitut, ikke kan sælge billetter i provinsen.

- Jeg synes, at det er latterligt. Det er da ikke fair, siger Malika Sia Graff.

Filminstittet afviste at støtte produktionen med den begrundelse, at film med et etnisk cast ikke sælger godt nok i provinsen.

- Jeg tror tværtimod, at der er mange etniske, der synes, at det er pissefedt, at der er nogen af deres egne med i filmen, så jeg er sikker på, at der kommer masser ind og ser den, siger Sylvester Byder, der spiller 10-årige Karl.

1603 film1

FilmFyn og en række andre investorer troede i modsætning til filminstituttet på "MGP Missionen" og sammen har de skudt 12 millioner kroner i produktionen.

- Den kommer til at vælte Danmark. Det er en fantastisk og unik historie om to superdejlige unger, der har en fælles mission. Den rummer alt det en dansk familiefilm skal rumme, siger Marcella Dichmann, der er filmproducent hos ASA Film, der står bag filmen.

Jylland møder Nørrebro

1603 film3

Filmen handler om den 10-årige Karl, der med sin mor flytter fra Hvide Sande i Vestjylland til Nørrebro i København. Her bliver han ven med den muslimske pige Sawsan. Sammen kæmper Karl og Sawsan for at komme til MGP i Herning med hele Sausans familie som modstandere.

- Jeg kan ikke se hvad baggrunden skulle være for at man ikke vil gå i biografen og se på en etnisk dreng eller pige. Men nu har vi lavet filmen for at lave om på det, siger Malika Sia Graff, der spiller Sawsan.

Bearbejdet i Svendborg

1603 film4

Filmen er optaget i Hvide Sande og København, men redigering og bearbejdning er foregået i Svendborg, og FilmFyn tror i modsætning til filminstuttet på at filmen vil sælge masser af billetter i provinsen.

- Vi tror på at dette cast kan klare sig også i provinsen, hvor vi er vant til at stemme på både Asian Sensation, 8210 og Caroline, så jeg tror ikke at fordommene er som så, siger direktør i FilmFyn, Bo Damgaard.

Oversigt

    Oversigt