Prestigeprojekt: 400 millioner til selskaber bag fynsk golfbane

Danmarks dyreste golfbane åbner næste sommer i Kerteminde. Lego-arving har foreløbig investeret 400 millioner kroner i selskaberne bag Great Northern.

Stenhuggere er fløjet ind fra Grækenland, golflegenden Jack Nicklaus har tegnet banen, og der er panoramaudsigt for alle pengene.

Danmarks dyreste golfbane er under opførelse nord for Kerteminde, og der er ikke sparet på noget.

Det er Lego-arvingenThomas Kirk Kristansen, der selv bor i Kerteminde, som er manden bag det enestående projekt.

Siden 2012 er der via selskaberne bag golfprojektet ,GBK Aps. og TKH Fyn Aps., blevet indbetalt 400 millioner kroner fra Thomas Kirk Christiansens holdingselskab Kirk og Kirk Holding.

Det viser en gennemgang af Thomas Kirk Kristiansens selskaber bag golfprojektet Great Northern.

Golfbanen, der er anlagt på en 100 hektar stort område, har krævet store anlægsarbejder.

Blandt andet er der flyttet rundt på 1,2 millioner kubikmeter jord og pumpet 200.000 ton sand op fra Odense Fjord til underlag på banen.

Projektet har været forsinket af et par omgange på grund af klager over bl.a. afvandings- og drænforhold, men anlægget ventes klart i juni 2017.

Great Northern-projektet indeholder også 15 lejligheder, hotel og klubhus.

Golfbanen er ikke Thomas Kirk Kristiansens eneste passion.

Et andet af Thomas Kirk Kristiansens selskaber, Kirk Arabians, der driver stutterivirksomhed i Martofte på Hindsholm, fik ved stiftelsen i 2011 indbetalt 39 millioner kroner.

Siden er der tilflydt yderligere 130 millioner kroner i tilskud fra koncernselskabet Kirk og Kirk Holding, der dog også har de nødvendige penge på kiste bunden, nemlig en egenkapital på 1,2 milliarder kroner.

TV 2 /Fyn har flere gange anmodet om at besøge anlægget, men det ønsker projektmagerne først at give mulighed for i løbet af foråret 2017.

Oversigt

    Oversigt