Privat firma: Vi kan ikke være med, hvis nye krav indføres

Hvis det nye krav om minimumsomsætning for de private hjemmeplejere bliver stemt igennem, så må Sejers Senior Hjælp sige farvel til Odense Kommune

I Ældre- og Handikapudvalget skal man snart forhandle en ny konkrakt med de private leverandører af hjemmepleje i Odense Kommune. Her har man blandt andet planer om at indføre et krav om minimumsomsætning hos leverandørerne af den private hjemmepleje. Helt konkret betyder det for Sejers Senior Hjælp, at de ville skulle omsætte for mindst 1,25 millioner årligt:

- Hvis vi skal fremvise et overskud på 1,25 millioner nu, så kan vi ikke det, og så har vi nogen borgere, som vi skal sige farvel til. Det betyder, at de her svage borgere igen skal ud og finde en ny leverandør, fortæller Isabel Franzmann, indehaver af Sejers Senior Hjælp.

Forslaget om at indføre et krav om minimumsomsætning kommer efter, at tre private leverandører af hjemmepleje i Odense Kommune de seneste to år har været nødt til at dreje nøglen om. Men Isabel Franzmann mener ikke, at det nye krav er med til at sikre, at de private leverandører ikke går konkurs:

- Selv hvis man har en virksomhed, som omsætter for ti millioner, kan man jo godt have et underskud på to millioner. Så det, at man omsætter for 1,25 millioner, er ikke ensbetydende med, at man har en sund virksomhed. Vi omsætter endnu ikke for 1,25 millioner, men vi vokser hurtigt og har en sund virksomhed, siger Isabel Franzmann.

Rådmanden for Ældre- og Handikapudvalget, Brian Skov Nielsen (Enhedslisten), har foreslået, at de mindre leverandører kan slå sig sammen for at leve op til kravet om minimumsomsætning. Men det er ikke nogen brugbar løsning, mener Isabel Franzmann:

- Der er jo en grund til, at man har opstartet en virksomhed. Vi har vores egne mål og vores eget værdigrundlag for virksomheden. Det har andre virksomheder også, og så er det ikke bare selvsagt, at de to ting kan harmonere sammen. Der er jo en grund til, at vi ikke gik sammen med nogen fra starten. Vi hedder Sejers Senior Hjælp, og jeg har ingen intentioner om, at vi skal hedde andet, afslutter Isabel Franzmann.

Oversigt

    Oversigt