Protest nummer 100 i Svendborg

Foreningen Syg i Svendborg afholder lørdag formiddag protest nr. 100 i kampen for at give langtidssyge i kommunen bedre livsvilkår.

Stille protest for Anstændighed, hedder jubilæumsprotesten, der bliver holdt på Anstændighedens Plads i Svendborg.

Syg i Svendborg blev stiftet i marts 2011 efter en række artikler i Svendborgs Netavis, der beskrev hvorledes alvorligt syge mennesker fik forhalet deres sager i årevis uden afklaring.

Bægeret flød over da en kræftsyg, der havde kæmpet i årevis for at få en førtidspension, blev begravet den dag pensionen trådte i kraft.

Siden 12. marts 2011 har foreningen 84 lørdage i træk protesteret på Anstændighedens Plads.

Og i oktober sidste år har Syg i Svendborg mødtes for at fejre det, hver gang en langtidssyg er kommet frelst igennem systemet er blevet tildelt pension.

Resultaterne af foreningens arbejde er så småt begyndt at vise sig nu, men der er lang vej igen. Derfor genoptog man de ugentlige protester i starten af april for at lægge mere pres på kommunen frem til kommunevalget i november.

Syg i Svendborgs stille protest nr. 100 vil derfor samtidig markere starten på Syg i Svendborgs kampagne frem mod kommunevalget.

Samtidig vil man fremsætte foreningens krav til det kommende byråd, som man håber vil være langt mere lydhør end det afgående byråd.

Syg i Svendborg er tværpolitisk og bakker alle op, der vil medvirke til at opfylde foreningens mål.

Talere til jubilæumsprotesten

Når protest nr. 100 løber af stabelsen, vil en række gæstetalere sige ord på Anstændighedens Plads:

Kirsten Normann Andersen, formand for FOA i Aarhus, Niels Christian Barkholt, næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, Pernille Skipper(Ø), folketingsmedlem, Lars Erik Hornemann (V), tidligere borgmester i Svendborg, Mette Valentin, regionsrådsmedlem for Social Balance.

Oversigt

    Oversigt