Psykisk syg mand skaber uro i Odense: - Han bør indlægges

I Vindegade føler 22 beboere sig utrygge på grund af deres psykisk syge nabo. Naboen bør flyttes til psykiatrisk afdeling, mener Sind.

En gruppe beboere i Vindegade i Odense er utrygge og ønsker deres psykisk syge nabo fjernet fra ejendommen, men hverken politiet eller kommunen vil gøre noget i sagen.

Den psykisk syge nabo, der også har et misbrug, er placeret helt forkert og bør eksempelvis indlægges på en psykiatrisk afdeling. Det mener Knud Kristensen, der er formand for landsforeningen Sind, som arbejder for større forståelse for mennesker med psykiske problemer og sygdomme.

- Mennesker, der har en psykisk lidelse, bliver placeret nogle steder, hvor der ikke er tilstrækkelig støtte og hjælp, siger Knud Kristensen.  

- Jeg kan forstå, at det er en borger, der har en psykisk sygdom og samtidig kæmper med misbrug, så der er ingen tvivl om, at han nok er placeret et helt forkert sted, og at han skulle være et sted, hvor han kan få den hjælp, han har brug for og i øvrigt også har krav på. Så jeg kan ikke forstå, at kommunen tager det så let, fortsætter han.

quote Han er nok placeret et helt forkert sted.

Knud Kristensen

Ifølge en af beboerne i Vindegade, Kirsten Aas, skaber manden utryghed ved at skrige højt, slå og sparke på døre og vinduer om natten og ved at sove i opgangen.

Thomas Østergaard Jørgensen, der er afdelingsleder for Drift og Anlæg i Odense Kommune, mener ikke, at de klager, som kommunen har modtaget om den psykisk syge borger, er tilstrækkelige.

- Kommunen skal overholde reglerne i lejeloven, og det gør vi også i det tilfælde her, siger Thomas Østergaard Jørgensen.

- Vi lever i et samfund, hvor der skal være plads til alle, tilføjer han. 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt