Rådhusstøtter er skuffede

De tilbageværende støtter af et nyt rådhus i Kerteminde er skuffede over, at Socialdemokraterne har skudt byggeriet til hjørne i to år.

Flertallet bag et nyt rådhus i Kerteminde krakelerede, da Socialdemokraterne trak støtten til byggeriet på et økonomiudvalgsmøde tirsdag eftermiddag.

De øvrige partier bag aftalen om at nyt rådhus - Venstre og Kertemindelisten - var blevet orienteret tidligere på dagen.

Ikke den bedste besked
Og de er ikke ligefrem begejstrede over den nye udvikling i den langstrakte sag om byggeriet af et nyt rådhus i Kerteminde.

- Det vi ikke den bedste besked, jeg kunne få og jeg kan kun beklage, at der ikke længere er et flertal, siger borgmester Hans Luunbjerg, Venstre.

- Vi må jo bare erkende, at der ikke længere er et flertal bag beslutningen om byggeriet af et nyt rådhus i Kerteminde Kommune, siger Jørgen Schou fra Kertemindelisten.

Langstrakt debat om nyt rådhus
Tidligere på året var debatten om et nyt rådhus i Kerteminde årsag til, at Jørgen Schou og Solveig Gaarsmand meldte sig ud af Borgerlisten.

Borgerlisten, der tidligere havde bakket op om rådhusbyggeriet, trak støtten til rådhusbyggeriet, og det ville de to ikke være med til og blev derfor løsgængere og dannede efterfølgende Kertemindelisten.

I maj besluttede Venstre, Socialdemokraterne og Kertemindelisten - med det snævrest mulige flertal, nemlig 13-12 - at Kerteminde skulle have nyt rådhus.

Mavefornemmelse duer ikke i politik
Og derfor ærgrer det Hans Luunbjerg, at Socialdemokraterne nu trækker i land.

- Vi (Socialdemokraterne, red.) er gået over på mavefornemmelse og det kan man ikke. Hvis man vil stå i spidsen for 2.000 medarbejdere og 1½ milliard i omsætning, så er det et spørgsmål om at træffe nogle upopulære beslutninger, der kan være svære og så må man stå fast på det, man mener og tror på, lyder det fra borgmesteren.

Valgkampen er begyndt tidligt
Begynder du at dufte valgkamp her i Kerteminde Kommune?

- Det har jeg kunnet dufte det sidste halve års tid og det bliver nok ikke mindre som tiden skrider frem, siger Hans Luunbjerg.

Også Jørgen Schou fra Kertemindelisten fornemmer, at der er tidlig valgkamp i luften.

- Set fra min stol, så ser det ud som om, at man har fået kolde fødder, fordi vi nærmer os et valg, siger han.

Det bliver måske aldrig til noget
Selvom Socialdemokraterne har sat byggeriet på stand-by i to år, så er Kertemindelisten bekymret for fremtiden for det kommende rådhus.

- Jeg frygter, at rådhusbyggeriet er i fare for at blive til noget i det hele taget, siger Jørgen Schou.

 

Oversigt

    Oversigt