Rådmand om plejebørnssag: Vi har handlet helt efter bogen

Den radikale rådmand Susanne Crawley roser forvaltningens arbejde i forbindelse med den omdiskuterede plejeforældresag.

Artiklen er opdateret klokken 21 med nyt interview med både Susanne Crawley og talsmanden for plejefamilien Bjarne Clemmensen. 

- Sagen har været præget af høj faglig standard hele vejen igennem. 

Sådan siger børne- og ungerådmand i Odense Kommune, Susanne Crawley (B), efter et udvalgsmøde tirsdag formiddag.

På mødet har hun fremlagt Børn- og ungeforvaltningens redegørelse af den omdiskuterede plejeforældresag. Redegørelsen kommer efter, at børne- og socialminister Mai Mercado (K) i sidste uge krævede, at Odense Kommune skulle redegøre for forløbet.

quote Jeg har tillid til de socialrådgivere, der har været i den her sag.

Susanne Crawley (B), formand for børn- og ungeudvalget, Odense Kommune

Sagen handler om en tidligere plejefamilie, der tre gange er blevet politianmeldt for vold og trusler mod deres anbragte børn. Siden 2009 er fire børn blevet fjernet fra plejefamilien. 

Se indslag hvor blandt andet talsmanden for plejefamilien kritiserer Odense Kommune for at tænke mere på økonomien end på børnene.

Men forvaltningens behandling af sagen giver ikke anledning til at ændre på nogen procedurer. Sådan lød konklusionen tirsdag fra Susanne Crawley.

- Det er en enkeltsag. Der er ikke noget i den her enkeltsag, der har givet os anledning til at ændre på proceduren. Den har været præget af høj faglig standard hele vejen igennem, siger hun til TV 2/FYN og fortsætter:

- Nogle gange laver man et skøn, og så ved man ikke, om et andet udfald ville have været bedre. Så det har ikke givet anledning til, at vi laver nye procedurer.

Se hele interview med Susanne Crawley, hvor hun svarer på kritikken om, at kommunen vægter økonomi højere end børnenes ve og vel. 

Det skal være attraktivt at være plejefamilie

Redegørelsen, der også vil blive sendt til børne- og socialminister Mai Mercado, blev tirsdag præsenteret for Børne- og ungeudvalget på et udvalgsmøde.

Ifølge Susanne Crawley har udvalget taget redegørelsen til efterretning.

- Udvalget reagerede som jeg selv har gjort. De har stor tillid til, at forvaltningen har lavet en god redegørelse og oplyst dem godt.

Nu vil udvalget arbejde med at sikre, at det er attraktivt at være plejefamilie i Odense Kommune. Derfor har de bedt Børne- og ungeforvaltningen om at "belyse arbejdet med plejefamilier i Odense", som det hedder i en officiel udtalelse efter mødet.

- Vi er godt klar over, at sådan en sag kan efterlade kommunen med et billede af, at det ikke er rart at være plejefamilie i Odense. Vi har brug for dygtige og gode plejefamilier, der får den uddannelse og hjælp, de har brug for. Det støtter udvalget op om.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt