Rådmand vil have lokal fattigdomsgrænse i Odense

Odense NØ er en af Danmarks fattigste postnumre. Nu vil Susanne Crawley (R), Børn- og ungerådmand i Odense, indføre en lokal fattigdomsgrænse i Odense kommune.

Artiklen er opdateret med kommentar fra Konservatives Kristian Guldfeldt klokken 16.58.

Det bekæmper ikke fattigdom i sig selv, alligevel efterspørger Børn- og ungerådmand i Odense, Susanne Crawley (R), en fattigdomsgrænse i Odense. 

Hendes forslag kommer efter, en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at danskerne med landets allerlaveste indkomster bor i det nordlige Odense.

Indbyggerne, som bor i postummer 5240 Odense NØ, tjener i gennemsnit 173.700 kroner om året. Det er over en halv million mindre, end borgerne i Danmarks rigeste postnummer 2930 Klampenborg. 

Usynlig fattigdom

Odense NØ tæller steder som  Åsum, Vollsmose, Seden og Seden Strand. Det er her, Susanne Crawley (R) vil have tal på fattigdommen. 

- Jeg har foreslået, at vi indfører en lokal fattigdomsgrænse. Vi har jo haft en national fattigdomsgrænse i Danmark, som blev afskaffet af den siddende regering. Det får måske fattigdom til at blive usynlig, men det får jo ikke fattigdom til at gå væk, siger hun. 

Sussanne Crawley understreger, at man samtidig skal gøre en indsats for at påvirke social arv, børn der opvokser i fattigdom og lignende, men at en grænse baseret på økonomi, kan være et vigtigt redskab. 

-En fattigdomsgrænse gør jo ikke noget i sig selv, men den synliggør fattigdom og  gør det nemmere at følge med i, om det, man har tænkt sig at gøre, hjælper.

Øget ulighed

Forskellen mellem rige og fattige postnumre er vokset siden finanskrisen slap taget i det danske samfund tilbage i 2010, skriver Politiken på baggrund af en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Forklaringen er, at der siden finanskrisen for alvor er kommet gang i vækst og indkomster i de rige postnumre, mens det i de fattigere er gået i stå eller ligefrem gået tilbage. Det viser analysen. 

Men når man ikke har en fattigdomsgrænse, så kan det ifølge Sussanne Crawley (R) være svært, at følge med i udvikling og antallet af fattige i de forskellige områder. 

- Jeg ved ikke, hvor mange fattige der findes, og jeg ved ikke, om det, vi gør, det hjælper, fordi vi går ikke og holder øje med det, siger hun. 

 

Konservative: Rådmandens udmelding om lokal fattigdomsgrænse er dobbeltmoralsk

Susanne Crawleys udmelding har fået det konservative byrådsmedlem Kristian Guldfeldt til at reagere. Han mener, at hun selv står for en politisk linje, der er med til at skabe flere fattige i Odense.

- Det handler altså om den politik, vi fører, og når rådmanden står for en politik, hvor vi skal hæve skatten i Odense, og hvor vi gør det dyrere at gå i børnehave og vuggestue, så er hun de facto med til at skabe flere fattige i Odense, lyder det fra Kristian Guldfeldt.

Han mener, at en fattigdomsgrænse er overflødig.

- I stedet for alle de der måletal som rådmanden har gang i, så skulle vi kigge på den konkret politik, vi fører i Odense, siger han.

 

Oversigt

    Oversigt