I det fynske folks tjeneste

Rådmand: Oprydning i pizzabranchen

Der skal ryddes op i pizzabranchen og alle der har snydt det offentlige kommer til at betale hver en krone tilbage, siger rådmanden i Odense.

Sådan lyder reaktionen fra en forarget Social- og arbejdsmarkedsrådmand i Odense, efter en kontrolaktion i weekenden afslørede omfattende snyd.

- Jeg finder det grotesk, at man ved razziaen tjekker 132 personer, der arbejder i pizzariaerne, og finder ikke færre end 54, der snyder i SKAT og begår socialt bedrageri. De pågældende er afsløret i at gå på kontanthjælp, dagpenge og sygedagpenge - alt imens de arbejder. De snyder og bedrager de offentlige kasser og dermed lovlydige skatteborgere, siger Peter Rahbæk Juel, der er social og arbejdsmarkedsrådmand i Odense Kommune.

Det massive snyd blev afsløret i weekenden, hvor de fynske kommuner i samarbejde med SKAT lavede kontrol på pizzariaer over alt på Fyn.

- Vi skal det her livs. Ligesom man ikke skal stjæle biler, skal man heller ikke stjæle fra fællesskabets kasse. Omfanget af snyd og bedrageri viser med al tydelighed, at vi har brug for kontrolgrupperne og brug for, at lovlydige borgere hjælper os med at afsløre snyd, hvad de også gør i stadigt stigende omfang. De skal ind og stå ansigt til ansigt og til ansvar for deres ulovlige gerninger, lyder det fra rådmanden.

Han vil nu tage initiativ til at myndighederne ikke bare kan retsforfølge de personer der bryder reglerne, men også de virksomheder, der bruger ulovlig arbejdskraft.

- Det er konkurrence på urimelige vilkår. I Odense og på Fyn har vi mange tusinde ledige, der sagtens ville kunne tage job i pizzariaerne. Det må ikke være sådan, at de kun får chancen, hvis de vil arbejde sort. Der skal simpelthen ryddes op i pizza-branchen! Derfor bør det være muligt at lukke virksomheder, der gentagne gange bliver grebet i at have folk på overførsler ansat sort, siger Peter Rahbæk Juel.