Razzia mod mobiler og seler

Fyns Politi har sammen med politiet over hele landet i denne uge gennemført razziaer mod brug af håndholdt mobil og manglende seler i bilerne.

Razziaen er et led i en fælles europæisk politiindsats mod manglende brug af sikkerhedsseler og andet sikkerhedsudstyr samt brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen. 

- Vi ser derværre alt for ofte bilister, der taler i håndholdt mobiltelefon, mens de kører. Og der er farligt. De undersøgelser, der er på området viser, at i en tredjedel af de uheld, der sker, er uopmærksomhed en afgørende faktor, fortæller politikommissær Preben Ingemansen fra Fyns Politi.

Til gengæld er bilisterne blev bedre til at huske selen.

- Vi ser heldigvis, at flere bruger sikkerhedsselen. Det er der nok forskellige årsager til, blandet andet at mange nye biler har en alarm, der slår til, hvis selen ikke er på, fortæller politikommissær Preben Ingemansen fra Fyns Politi.

Først i næste uge har politiet lavet en samlet opgørelse over, hvor mange bilister, der er blevet standset og hvor mange bøder, der er udskrevet. 

Bag indsatsen står TISPOL, der står for samarbejdet mellem færdselspolitiet i hele Europa. Indsatsen er delvist finansieret af EU-kommissionen.

 

- Vi ser derværre alt for ofte bilister, der taler i håndholdt mobiltelefon, mens de kører. Og det er farligt. De undersøgelser, der er på området viser, at i en tredjedel af de uheld, der sker, er uopmærksomhed en afgørende faktor, fortæller politikommissær Preben Ingemansen fra Fyns Politi.

 

Fakta

 

 

Oversigt

    Oversigt