Redback: Ekstrem giftig edderkop hentet til Fyn

En variant af den giftige edderkop Sort enke kan nu ses hos Terrariet – Reptile Zoo i Vissenbjerg. Dens gift kan koste et menneske livet.

Dyrepasser Brian Bentzen fra Terrariet – Reptile Zoo rykkede hurtigt ud, da virksomheden Eagleburgmann i Vejen sendte bud efter ham.  Han modtog nemlig en mms med et billede af en uhyre giftig edderkop.

Virksomhedens medarbejdere havde opdaget en edderkop i en kasse, den havde modtaget fra Australien. Og arbejdet med kassen var klogeligt standset.

- En ansat reagerede på den røde stribe, som går ned ad ryggen. Han har arbejdet i Australien og havde set den der, fortæller Brian Bentzen.

Edderkoppen blev fundet i denne kasse.
Edderkoppen blev fundet i denne kasse.

- Normalt ville personalet selv tømme kassen, men til deres store overraskelse gemmer der sig en lille edderkop i kassen, fortæller Brian Bentzen.

Edderkoppen er ikke en helt almindelig art. Det er en variant af den sorte enke – en meget farlig variant. 

- På trods af dens lille størrelse, har den en meget kraftig gift der ødelægger vævet omkring biddet og forhindrer kommunikationen af livsvigtige nervesignaler, forklarer Brian Bentzen og tilføjer:

- Uden modgift kan man dø. 

Dyrepasseren fra terrariet i Vissenbjerg fjernede den sorte enke, og bragte den til Fyn i en forsvarlig beholder.  Dyret kan nu ses i terrariets udstilling – under helt sikre forhold.

Fakta om Redback

 

Oversigt

    Oversigt