Redning: Regionen vil have flere elever i ambulancerne

Op mod hver tiende i redderstyrken i Region Syddanmark skal være elev, hvis den styrke ambulanceområdet har i dag skal opretholdes, siger ekspert.

Der mangler et sted imellem 40 og 100 ambulancereddere i den regionale ambulancetjeneste i Region Syddanmark, før idealbemandingen er nået.

Det skriver DR Syd.

Derfor planlægger Region Syddanmark at oprette flere elevpladser for ambulancereddere under uddannelse. Det skal løse noget af den reddermangel, som regionen kæmper med, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V):

- Vi vil se, om det ikke er muligt at øge andelen af redderelever i den nye ambulancetjeneste. I regionen har vi tradition for at tage et stort antal elever ind inden for alle områder, og det vil jeg ikke ændre på her, siger Stephanie Lose.

Da Bios overtog ambulancedriften krævede regionen, at mindst to procent af bemandingen skulle være elever. Det forventer regionen selv, at de vil overgå, samtidig med, at de foreslår en ændring af redderuddannelsen.

Der er også behov for, at andelen af elevpladser bliver skrues væsentligt op, hvis regionen vil komme reddermanglen til livs.

Det mener Bjarne Knudsen, der er uddannelseschef hos Rescue Center Denmark:

- Der skal gerne være omkring otte-ti procent af redderstyrken, der er elever, hvis vi skal opretholde den styrke ambulanceområdet har i dag, siger Bjarne Knudsen.

Lige nu har regionen 17 elever, som de har overtaget efter Bios' konkurs.

Oversigt

    Oversigt