Regeringen sætter stopper for lærerlockout

Regeringen barsler med et indgreb, der skal stoppe lockouten af lærerne, erfarer DR Nyheder.

Regeringen griber nu ind i lærerkonflikten. Et regeringsindgreb bliver præsenteret efter et ministermøde torsdag eftermiddag. Det erfarer DR Nyheder.

Ifølge DR er planen, at indgrebet skal hastelovbehandles, så lærerne kan komme i skole igen på mandag, hvilket kan betyde, at Folketinget skal indkaldes i bededagsferien for at få indgrebet på plads.

Arbejdskonflikten, der har lagt skoler øde over hele landet, kører nu på fjerde uge.

Ifølge Politiken har topministrene natten til torsdag drøftet et indgreb, og der er indkaldt til møde blandt ministre torsdag morgen. Socialdemokraternes folketingsgruppe holder desuden møde klokken ni.

I nattetimerne mødtes Koordinationsudvalget, der består af de mest indflydelsesrige ministre, i Statsministeriet. Mødet var fortsat i gang klokken 01.30, skriver avisen.

Samtidig med, at regeringen efter syv ugers forhandlinger onsdag aften indgik et forlig om sin økonomiske vækstpakke, drøftede regeringstoppen konflikten om lærernes arbejdstidsregler.

Ingen af regeringens rådgivere ønskede at udtale sig om det sene møde i Statsministeriet. Mødet gik i gang efter midnat, og efter at forliget om vækstpakken var kommet på plads, skriver Politiken.

Et indgreb i konflikten kræver et flertal i Folketinget. Forventningen er, at Venstre skal være med til at bære indgrebet igennem, skriver Politiken.

Finansministeriets og Kommunernes Landsforenings lockout af lærere på det statslige og kommunale område trådte i kraft 1. april.

Omkring 875.000 elever og kursister rammes - heraf er 557.000 elever i folkeskolen.

Oversigt

    Oversigt