Region: Bios på vej mod konkurs

Regionsformand Stephanie Lose og regionsrådet vil fritage Bios for ambulancedriften.

Region Syddanmark forbereder sig nu på en konkurs i ambulanceselskabet Bios.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra regionen, der netop er udsendt.

- BIOS har valgt at gå i pressen og til medarbejderne og fortælle, at de fortsat ønsker en urealistisk afdragsordning med regionen. Det skaber en proces, der er meget vanskelig at forklare medarbejderne og svær at håndtere. En afdragsordning er ikke en mulighed, og BIOS har tilkendegivet, at de ikke kan betale løn til medarbejderne på fredag, med mindre regionen undlader at modregne, siger regionsformand Stephanie Lose.

På et møde fredag afviste Region Syddanmark BIOS’ tilbagebetalingsplan, der strakte sig over 1 år og indebar, at regionen skulle påtage sig yderligere forpligtelser, da en afdragsordning vil være ulovlig statsstøtte.

Regionen opfordrede BIOS til at gå konkurs på mandag, alternativt ville regionen begære selskabet konkurs.

En task force i regionen har i den seneste tid arbejdet minutiøst med at forberede denne situation og sikre ambulancedriften i den situation.

Regionen vil bede kurator videreføre driften, skriver regionen i pressemeddelelsen.

Regionen forventer ikke, at syddanskerne kommer til at mærke ændringer i ambulancedriften, selvom BIOS erklæres konkurs i næste uge.

Når konkursdekretet er afsagt, vil regionen straks bede konkursboets kurator om at videreføre driften, så ambulancerne kan køre, og redderne og de øvrige medarbejdere fortsat kan varetage deres job.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), siger:

- Jeg er ked af den turbulente situation, som konkursen vil bringe BIOS’ medarbejdere i. Men de skal vide, at vi har taget alle forholdsregler, juridisk og praktisk, så de trygt kan gå på arbejde, også når BIOS er gået konkurs.  

Lønmodtagernes Garantifond sikrer alle medarbejderes løn for arbejde frem til dagen for dekretet, herunder løn for overarbejde. 

Lønmodtagernes Garantifond vurderer som udgangspunkt, at de kan nå at udbetale løn ultimo juli, hvis der sker konkurs mandag eller evt. tirsdag. Hvis det ikke kan nås, vil regionen garantere medarbejderne anden mulighed for lønudbetaling i forbindelse med månedsskiftet.

Der er omkring 500 ansatte i BIOS, der bliver berørt af konkursen. Region Syddanmark vil blandt andet indkalde til møder og oprette hotlines, så medarbejderne kan få de informationer, de har behov for. Når konkursdekretet er afsagt vil der blive indkaldt til informationsmøder.

Stephanie Lose siger:

- Vores primære fokus er at sikre ambulancedriften, og at medarbejderne er trygge, selvom der sker så meget. De har, sammen med redderne hos regionens anden ambulanceoperatør, Responce, arbejdet hårdt for, at syddanskerne kan få hjælp, når de har brug for en ambulance.

Der har været rigtig meget opmærksomhed omkring ambulancedriften i regionen det seneste års tid. Derfor er det fuldt forståeligt, hvis de er frustrerede over den nuværende situation. Men de kan være sikre på, at vi i samarbejde med kurator vil gøre alt for, at processen bliver så smertefri som muligt.

Region Syddanmark vil hurtigst muligt oprette en hjemmeside, www.rsyd.dk/ambulancedrift, hvor BIOS’ medarbejdere og borgerne kan orientere sig i de foreløbige oplysninger.

 Tirsdag er der ekstraordinært regionsrådsmøde om ambulancedriftens fremtid i Region Syddanmark. Her vil Stephanie Lose tale for en hjemtagelse af ambulancedriften.

Oversigt

    Oversigt