Klagenævn til Region Syddanmark: Det er en ommer

Klagenævnet for Udbud pålagde torsdag Region Syddanmark at annullere en kontrakt om lægekørsel med firmaet Dan Taxi, der overtog lægekørslen 1. februar.

Regionen skrev kontrakt med Dan Taxi, selvom deres bud var to millioner kroner dyrere end buddet fra SIM Lægekørsel, der hidtil har varetaget kørslen med vagtlæger.

Årsagen til det var en vejledning fra Færdselsstyrelsen, hvor der står, at tilbud fra firmaer med taxabevilling går forud for tilbud fra firmaer med limosinebevilling, som SIM Lægekørsel har.

Det fik SIM Lægekørsel til at gå til Klagenævnet for udbud, som torsdag fastslog, at Region Syddanmark har handlet i strid med det udbudsretlige ligebehandlingsprincip ved at give kørslen til Dan Taxi, selvom de var dyrere end SIM Lægekørsel.

Samtidig pålægger Klagenævnet regionen at annullere kontrakten med Dan Taxi.

Desuden skal Region Syddanmark betale SIM Lægekørsels sagsomkostninger på 30.000 kroner.

Tage Petersen (V), der er formand for Region Syddanmarks Sundhedssamordningsudvalg, siger til TV 2/FYN, at afgørelsen er så ny, at det endnu er uvist, hvad der skal ske.

Han erkender, at Klagenævnet vil have kontrakten med Dan Taxi annulleret, men om kørslen så skal i nyt udbud, eller afgørelsen bliver anket, skal Sundhedssamordningsudvalgets forvaltning nu undersøge.

Oversigt

    Oversigt