Region Syddanmark skrotter 100 millioner kroners kontrakt med KMD

KMD og Region Syddanmark er blevet enige om at ophæve kontrakt på lønsystem efter it-kæmpen fik 40 dage til at rette en række fejl og mangler.

Region Syddanmark og KMD har efter længere tids forhandling ophævet en kontrakt om et it-system, uden at der går penge den ene eller den anden vej. Det skriver Version2.

KMD vandt kontrakten på regionens nye løn- og personalesystem i januar 2016, men i november sidste år nægtede regionen at kvittere for systemet, fordi det ikke levede op til kravene fra udbuddet.

Siden  har parterne ikke kunne enes om et andet end at gå hver til sit.

- Jeg kan oplyse, at der er indgået en aftale om at indstille kontrakten, siger regionsdirektør Jane Kraglund.

Aftalen betyder, at KMD ikke modtager nogen betaling. Men heller ikke skal betale bod eller erstatning, fortæller regionsdirektøren, der ikke vil uddybe, hvad der konkret har ledt til, at kontrakten bliver ophævet.

Værdien af kontakten, der nu er opløst, ligger ifølge Version2’s oplysninger på lidt over 100 millioner kroner over en periode på seks år.

KMD bekræfter i en mail til Version2, at projektet er droppet:

KMD kan bekræfte, at projektet er stoppet. Ingen af parterne betaler noget beløb til den anden part som følge af, at projektet stopper, og efter gensidig aftale går parterne hver til sit, skriver kommunikationschef Christoffer Hellmann til Version2.

100 fejl og mangler
Ud af udbuddets 600 krav blev 300 i november testet af regionen, der fandt 100 fejl eller mangler.

- Der har været en lang række krav, vi mener, man ikke lever op til. Derfor har vi ikke tillid til systemet, og vi går ikke i luften med et løn- og vagtplansystem, der ikke er i orden. Vi er nødt til at være sikre på, at de systemer, vi tager i brug, lever op til de krav, vi stiller, sagde regionsdirektør Jane Kraglund dengang til Fyens Stiftstidende.

KMD fik 40 dage til at rette op på systemet, mens regionen har betalt omkring 15 millioner kroner for at fortsætte driften af det eksisterende system, har TV 2 tidligere skrevet.

Skal lave nyt udbud
Af en aktindsigt, som Version2 har fået hos Region Syddanmark fremgår det, at KMD og den nuværende leverandør EG Silkeborg Data var alene om at byde på udbuddet.

KMD vandt udbuddet hovedsageligt på baggrund af en højere score på kriterierne funktionalitet, brugervenlighed og servicekompetence, fremgår det af tildelingen.

Allerede da KMD bød på systemet, oplyste selskabet, at it-systemet opfyldte en lang række krav, som regionen i november ikke mente var opfyldt, da systemet blev leveret til test.

Med det nu skrottede system opnår Region Syddanmark ikke umiddelbart den årlige millionbesparelse, man ellers havde udsigt til, når KMD-systemet skulle erstatte det eksisterende system fra EG Silkeborg Data.

Regionen vil nu genforhandle aftalen med EG Silkeborg Data, så den eksisterende løsning kan fortsætte mens et nyt udbud kan gennemføres.

Oversigt

    Oversigt