Regionen plages af patientpjæk

Mere end 100.000 gange om året udebliver patienter i Region Syddanmark fra aftaler med sundhedsvæsnet

Mere end 100.000 gange om året må læger og sygeplejersker spejde forgæves efter patienter, som ikke dukker op til aftalte behandlinger og undersøgelser på sygehusene i Region Syddanmark. Det skriver Berlingske fredag.

Det fremgår af en ny opgørelse fra regionen, hvor patientpjækkeriet har udviklet sig til en så stor »økonomisk og planlægningsmæssig udfordring«, at man nu tager skridt til at nedbringe det store antal udeblivelser.

- Det er både en dårlig udnyttelse af ressourcerne og et irritationsmoment, når patienterne udebliver. Vi taler meget om at være effektive og få mere ud af pengene i sundhedsvæsenet, og hér er det noget at komme efter, siger formanden for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S) til Berlingske fredag.

Ifølge et skøn fra regionen udebliver patienterne i snit fra fire procent af de ambulante besøg, hvor patienter behandles uden at være indlagt. Og med samlet godt 2,6 mio. ambulante besøg på sygehusene i regionen om året, svarer det til, at patienterne bliver væk fra 104.000 aftaler uden at melde afbud, oplyser Poul-Erik Svendsen.

Oversigt

    Oversigt