Syddanske regionspolitikere slår rejserekord

Politikere fra Region Syddanmark har aldrig tidligere i regionens historie rejst så meget eller brugt så stort et beløb på studieture som i 2015

Regionen har brugt omkring 1,2 millioner kroner eksklusive moms på studieture i 2015, hvis udgifterne for årets to sidste rejser bliver som budgetteret. Det viser en aktindsigt, Fyens Stiftstidende har fået.

Syv gange har regionspolitikere været af sted sidste år. To gange er turen gået over Atlanterhavet til først Canada og siden Silicon Valley i USA, hvor politikerne har søgt inspiration til nye løsninger på sundhedsområdet og innovation.

Pengene er godt givet ud, mener regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Jeg tror ikke, at der er nogen, der betragter det som en fornøjelsestur, siger hun.

Budgettet for rejsen til Silicon Valley blev i løbet af efteråret skåret ned fra 34.000 kroner pr. deltager til et budget på 19.241 kroner pr. deltager. Hvis budgettet holder, vil turen stadig være den dyreste i regionens historie.

Ifølge ekspeditionsleder og gruppeformand for Socialdemokraterne Karsten Uno Petersen kom der flere konkrete ting ud af turen til Silicon Valley.

- Vi fik blandt andet lavet en aftale med mangemillionæren Shomin Ghose, der gerne vil fungere som en slags ambassadør i forhold til at hjælpe os med at få skaffet venturekapital. Han vil også være med til at arrangere en konference i løbet af året.

Roger Buch, forskningschef fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, peger på, at studieturene giver politikere inspiration og indsigt.

Men der er også et element af frynsegode over det, påpeger Roger Buch. Han mener dog ikke, at politikerne skal droppe turene, selv om de kan give anledning til kritik.

- I takt med at man sparer og skærer i den offentlige service, bliver det selvfølgelig sværere at overbevise vælgerne om, at det er en god idé, at politikerne rejser på studieture. Det handler om at finde balancen og holde sig fra at komme ud i ekstremerne.

Oversigt

    Oversigt