Regionsrådsformand: En halv milliard var noget af et bump på vejen

De syddanske politikere har tilpasset budgettet for det nye supersygehus med 425 millioner kroner.

Det nye supersygehus i Odense var efter totalrådgiveren bag projektets beregninger pludselig 425 millioner kroner dyrere end de 6,3 milliarder kroner, der oprindelig var budgetteret med. Det har betydet, at de syddanske regionspolitikere skulle finde en lille halv milliard kroner.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har ramt noget af et bump på vejen, men omvendt er det ikke overraskende, når man tager højde for størrelsen og kompleksiteten af projektet, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V).

Politikerne har i dag holdt møde, hvor de har fundet tilpasninger i budgettet for de manglende 425 millioner kroner. Tilpasningerne blev vedtaget med et stort flertal, hvor kun Enhedslisten og SF stemte imod.

Forventer flere forhindringer
- På mødet i dag er vi også kommet videre, og med de tilpasninger, vi netop har besluttet, kan vi fortsætte ad vejen frem mod det universitetshospital, som vi har drømt om fra starten. Det er et gigantisk projekt, og vi vil sandsynligvis møde flere forhindringer, før det nye sygehus står færdigt til at modtage de første patienter om seks år, fortsætter Stephanie Lose.

Regionsrådsformanden mener ikke, at tilpasningerne får betydning for regionens visioner for hospitalet. Og hun forventer heller ikke, at det får betydning for, hvornår sygehuset står færdigt.

Region Syddanmark fik i 2011 bevilliget 6,3 milliarder kroner fra regeringens kvalitetsfond til at bygge det nye supersygehus. Og det har hele tiden været intentionen, at alle udgifter skulle have været dækket af bevillingen.

Sparer på kunsten
Tilpasningerne drejer sig blandt andet om, at regionen finansierer den overordnede byggemodning fra indfaldsveje og frem til byggefelterne for de kommende bygninger samt besparelser på budgettet til kunst.

Karsten Uno Petersen (S), formand for Innovationsudvalget, er glad for, at det har været muligt at tilpasse projektet:

- Vi har fundet løsninger, der ikke ændrer vores grundtanke med Nyt OUH. Vi samler fortsat alle afdelingerne fra det nuværende OUH og får skabt et moderne sygehus, der giver patienterne optimale behandlingsvilkår og medarbejderne gode arbejdsbetingelser og ideelle forskningsmuligheder.

Oversigt

    Oversigt