Regning til regionen: 50.000 kr. pr side i Holst-rapport

Hvert minut bliver talt med, når man entrerer med nogle af Danmarks mest profilerede advokatfirmaer. Region Syddanmark har betalt knapt 50.000 kroner for hver side i en rapport.

Det står klart, efter at Region Syddanmark har fået en specificeret opgørelse over, hvordan advokatfirmaet Kromann Reumert brugte cirka 1,3 millioner kroner på undersøgelsen af misbrug og fiflerier under tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V).

 Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i den minutiøse opgørelse over tidsforbruget hos Kromann Reumert.
 

Dyrest har de to partnere Jens Lund Mosbek og Kim Trenskow været. Hver gang, de har brugt en time, har det kostet regionen henholdsvis 3425 og 3220 kroner eksklusive moms. Et enkelt minuts arbejde af Jens Lund Mosbek har således kostet 57 kroner.

 Opgørelsen vidner også om, at Kromann Reumert tager sig godt betalt, når firmaets studentermedhjælpere og sekretærer hjælper til.
 Her er timeprisen på henholdsvis 795 og 980 kroner eksklusive moms.

 Men ifølge professor Per Nikolaj Bukh fra Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet er det ganske normalt, at advokatfirmaer tidsregistrerer og fakturerer på minuttet.

 Næstformand for Regions­rådet, Poul-Erik Svendsen (S), ærgrer sig dog over udgiften.
 - De tager sig sandelig godt betalt. Det svarer til en pris på knap 50.000 kroner pr. side af rapporten, siger Poul-Erik Svendsen om den 27 siders lange advokatrapport.

- Det viser, at man skal passe gevaldigt på ikke at ende i lommen på advokater, siger næstformanden.
 

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fastholder dog, at regionen var nødt til at hente hjælp udefra, da historierne om regionen og Carl Holst begyndte at rulle.

 - Det er frygteligt mange penge, men jeg har svært ved at få øje på alternativet. Vi stod i en situation med en række historier, som vi var nødt til at få undersøgt af andre end os selv, siger hun.
 

Kromann Reumert har ikke mange kommentarer.
 - Vi anser sagen for afsluttet og ønsker derfor ikke at kommentere yderligere, siger partner Kim Trenskow.

 

Oversigt

    Oversigt