Regnskabsrod: Bios mødes med regionen netop nu

Flere spørgsmål end svar efter, at TV 2/Fyn og Fyens Stiftstidende i går konfronterede Region Syddanmark med en ekstra forudbetaling på 31 millioner.

Bios og Region Syddanmark sidder netop nu til møde i Odense om de 31 millioner kroner, som Bios har fået for meget af Region Syddanmark.

Hele dagen i går forsøgte både TV 2/Fyn og Fyens Stifttidende forgæves at få svar på, hvorfor Bios i sit 2015-regnskab har posteret 61,9 millioner kroner i forudbetalinger fra Region Syddanmark, når kontrakten med regionen fastslår, at Bios skal have betaling en måned forud, hvilket svarer til 31 millioner kroner.

I går eftermiddags forklarede Bios-chef Morten Hansen, at de 61,9 millioner kroner skyldes en aftalt forudbetaling på to måneder på grund juleferie i regionen.

- Regionen åbnede først igen den 6. januar. Derfor fik vi pengene i forskud, sagde Morten Hansen til TV 2 /Fyn.

Sent i aftes sendte regionen så en forklaring afsted - ikke til TV 2/Fyn og Fyens Stiftstidende - men til regionsrådets medlemmer.

Heraf fremgår det, at der har været fejl i de faktura, som Bios har sendt til regionen bl.a. med manglende eller forkerte månedstakster.

At regionen ved en fejl har udbetalt det ekstra beløb, og at man ikke er enig med Bios fortolkning af kontraktens ordlyd "månedligt forud".

Det forkert udbetalte beløb er ikke blevet korrigeret efter regionens juleferie, og derfor drøfter de to parter netop nu om eller hvordan beløbet skal afdrages.

Sagen om de forkerte udbetalte millioner fra regionen kommer oven i et Bios-regnskab med et underskud på 42 millioner kroner før skat, og en uforløst tvist om cirka 30 millioner kroner i bodskrav fra regionen mod Bios.

Bios har nemlig ikke opfyldt kontraktens krav om det nødvendige antal beredskaber.

Bios har selv erkendt, at man har været hårdt spændt for likviditetsmæssigt i 2015, og det har været nødvendigt for de hollandske ejere at konvertere et lån på 37 millioner kroner til egenkapital.

Det ultimative hollandske moderselskab Cetorhinus Maximus er endnu ikke kommet med sit 2015-regnskab.

I 2014 havde selskabet et overskud på 14 millioner kroner og en egenkapital på 67 millioner kroner. 

Moderselskabet har den store hollandske bank Rabobank som bankforbindelse.

 

Oversigt

    Oversigt