Rekordmange ringer forgæves efter politiet

De hviler et stort arbejdspres på de fynske betjente. Så stort at det kniber med at nå det hele. Det viser nye tal, som TV 2/FYN har fået aktindsigt i.

På grund af forhøjet beredskab og mange nye opgaver, havde politiet på Fyn svært ved at rykke ud til alle opgaver i december måned.

Det viser helt nye tal fra Fyns Politi, som TV 2/FYN har fået aktindsigt i.

I december måtte politiet 59 gange melde, at der ikke var ledige patruljer at sende ud til borgerne, der henvendte sig med forskellige forhold. I december i 2014 skete det blot otte gange. 

- Vi havde nye tilsynsopgaver i december. Ved asylcentre og lignende. Og så var der forhøjet terrorberedskab. Derfor stritter tallet for december helt ud, siger Benny Tollestrup, der er politiinspektør og leder af beredskabet hos Fyns Politi.

Det er opgaver som brand i en container og mistænkelige trafikforhold, som politiet ikke har rykket ud til. Det er ifølge politiinspektøren ikke akutte sager, som kræver udrykning, der er blevet nedprioriteret. 

Den type opkald blev altså mødt af beskeden 'ingen ledig patrulje' i gennemsnit knap to gange om dagen.

- Ingen ledig patrulje betyder, at der ikke er ledigt personale. Hvis en borger ringer ind, så siger vi, at vi ikke har ledig personale. Og det skal selvfølgelig helst ikke ske for tit, siger Benny Tollestrup.

I januar er Fyns Politi ved at være tilbage på det normale niveau. Indtil videre er der meldt 'ingen ledig patrulje' 20 gange i januar i år. 

Efter den stramme december måned har politiet forsøgt at tilpasse beredskabet til mængden og typen af opgaver, hvilket afspejles i det lavere antal 'ingen ledig patrulje' til borgernes henvendelser.

- Vi har forholdt os til det høje tal og set på, hvordan vi kanjustere vores beredskab til. Så går vi ned i beredskab og det rammer et normalt leje igen. Tallet viser, at vi har haft rigtigt travlt. Der har været behov for at prioritere, siger Benny Tollestrup fra Fyns Politi.

Oversigt

    Oversigt